Η πρώτη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο

Η πρώτη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στο Διαδίκτυο
 
Μπορεί να μοιάζει με φωτογραφία γάμου στο Facebook, ωστόσο αυτή η εικόνα αξίζει πολύ περισσότερο. Ουσιαστικά, είναι η πρώτη που δημοσιεύτηκε ποτέ στον παγκόσμιο ιστό και είναι γεμάτη δόξα και… photoshop (αν μπορεί να ονομαστεί έτσι αυτό που είχαν για photoshop πριν από 20 χρόνια).

Η ιστοσελίδα Motherboard βρήκε την πηγή της πρώτης εικόνας του Διαδικτύου η οποία ανήκει στο μουσικό συγκρότημα με το όνομα «Les Horrible Cernettes». Ο φωτογράφος Silvaro de Gennaro που εργαζόταν στο CERN, δούλευε μαζί με τον Tim Berners-Lee, έναν από τους ιδρυτές του Παγκόσμιου Ιστού, και τράβηξε αυτή την φωτογραφία με μία Canon EOS 650.

Το «ιστορικό» κλικ έγινε το 1992, όταν ο De Gennaro βρέθηκε στα backstage του μουσικού φεστιβάλ Hardronic. Στη συνέχεια ο φωτογράφος επεξεργάστηκε την εικόνα σε Photoshοp για Mac και την αποθήκευσε σε μορφή .gif. Ο Berners-Lee μαζί με ένα συνεργάτη του προγραμματιστή, τον Jean-Francois Groff, την ανέβασαν στο Διαδίκτυο και η μπάντα, χωρίς να το γνωρίζει, έγραψε ιστορία.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/07/fetcher_925.jpeg?w=1110
Πριν την επεξεργασία

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/07/fetcher_1020.jpeg?w=1110
Μετά την επεξεργασία

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC