Η Samsung επενδύει 1 τρισ. ευρώ σε ίδρυμα για την προώθηση της τεχνολογίας

Η Samsung επενδύει 1 τρισ. ευρώ σε ίδρυμα για την προώθηση της τεχνολογίας

samsungΠρόεδρος του ιδρύματος ο καθηγητής Μηχανικής Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο της Σεούλ

Η κορεατική εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών Samsung Group θα επενδύσει συνολικά 1,5 τρισ. γουόν, πάνω από 1 τρισ. ευρώ, για την ίδρυση και τη λειτουργία ιδρύματος για την προώθηση της τεχνολογίας.Ο επικεφαλής του τμήματος επικοινωνίας της εταιρείας, Ρι Ιν-Γιονγκ, ανακοίνωσε ότι το Samsung Future Technology Foundation θα ξεκινήσει να λειτουργεί εντός του επόμενου μήνα.Παράλληλα, ο ίδιος γνωστοποίησε ότι η εταιρεία θα επενδύσει στο ίδρυμα το ποσό του 1 τρισ. ευρώ για τις ανάγκες των επιστημονικών και ερευνητικών του εργασιών για την επόμενη δεκαετία.Πρόεδρος του ιδρύματος θα είναι ο Τσόι Γιανγκ-Χι, καθηγητής Μηχανικής Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο της Σεούλ.

Μόνο φέτος η εταιρεία δεσμεύτηκε να χορηγήσει περίπου 200 δισ. ευρώ για τις ανάγκες του ιδρύματος, ενώ η χρηματοδότησή της θα «αγγίξει» τα 300 δισ. ευρώ για την επόμενη πενταετία, έως το 2017.

Από το 2018 έως και το 2022, η Samsung θα επενδύσει επιπλέον 500 δισ. ευρώ στο ίδρυμα.

Το ερευνητικό έργο του Samsung Future Technology Foundation θα επικεντρωθεί σε τρεις τομείς. Ο πρώτος τομέας θα είναι οι βασικές επιστήμες, όπως η φυσική, η χημεία και τα μαθηματικά. Ο δεύτερος τομέας θα είναι η επιστημονική μελέτη υλικών για την κατασκευή τεχνολογικών καινοτομιών. Ο τρίτος τομέας θα είναι εφαρμογές στο τεχνολογικό πεδίο της πληροφορικής και των επικοινωνιών.

Για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της επένδυσης, η Samsung γνωστοποίησε ότι το ίδρυμα θα παρέχει χρηματοδότηση μέσω ανταγωνιστικών διαγωνισμών.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την πρώτη πενταετία της λειτουργίας του, το ίδρυμα θα επιλέξει και θα χρηματοδοτήσει έως και 200 ερευνητικά έργα πανεπιστημιακών ερευνητών και κρατικών κέντρων έρευνας και ανάπτυξης.

 

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC