Η τεχνολογία πάει… στο Βόλο

Η τεχνολογία πάει… στο Βόλο
 
Το Open Coffee Volos πάει διακοπές και συναντιέται την τελευταία Παρασκευή της άνοιξης, με το OC Volos VII με καλοκαιρινή διάθεση και δύο παρουσιάσεις για την τεχνολογία.

Οι ομιλίες που θα γίνουν είναι:

1. O Νϊκος Νανάς θα παρουσιάσει την πλατφόρμα Noowit . To NOOWIT είναι ένα νέο είδος διαδικτυακού περιοδικού που προσαρμόζεται, στα ενδιαφέροντα του εκάστοτε αναγνώστη, στις κοινωνικές τάσεις, ακόμα και στις διαστάσεις του φυλλομετρητή (brower). Συγκεντρώνει άρθρα από διάφορες έγκυρες πηγές και αυτόματα συντάσσει μία ξεχωριστή έκδοση για κάθε χρήστη, με πρωτοσέλιδα που παραθέτουν τα πιο ενδιαφέροντα ή τα πιο δημοφιλή άρθρα και εσωτερικές σελίδες με διαρρύθμιση που αντανακλά την σημαντικότητα των άρθρων για τον χρήστη ή την κοινότητα.

Όσο πιο σημαντικό είναι ένα άρθρο τόσο μεγαλύτερο εμβαδό καταλαμβάνει στα πλαίσια μίας σελίδας, με αποτέλεσμα να είναι πολύ εύκολο για τον αναγνώστη να εντοπίσει και να διαβάσει τα άρθρα που τον ενδιαφέρουν. Το αποτέλεσμα είναι μία εντελώς νέα εμπειρία ανάγνωσης, που με τον πιο ευφυή τρόπο επιτρέπει στον χρήστη να μείνει ενημερωμένος και να αποκτήσει γνώσεις σχετικά με ότι τον απασχολεί.

To NOOWIT είναι αποτέλεσμα δέκα ετών έρευνας και ανάπτυξης. Βασίζεται σε έναν αλγόριθμο προσαρμοστικού φιλτραρίσματος της πληροφορίας που είναι εμπνευσμένος από το ανοσοποιητικό σύστημα και συνδυάζει πολλές καινοτομίες τόσο σε επίπεδο μηχανικής, όσο και σε επίπεδο σχεδιασμού και διεπαφής. Η ομάδα του NOOWIT αποτελείται από τον Νικόλαο Νανά, μεταδιδακτορικό ερευνητή στο Κέντρο Έρευνας Τεχνολογίας και Ανάπτυξης Θεσσαλίας (CERETETH) και τον Χρήστο Σπηλιόπουλο, απόφοιτο του προπτυχιακού και του μεταπτυχιακού τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Δικτύων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

2. O Δημήτριος Γεωργουλάς, καθηγητής στα ασύρματα δίκτυα και ερευνητής στο ΚΕΤΕΑΘ Θεσσαλίας, μαζί με τον μαθητή του και συνεργάτη του Νίκο Κουρούμαλο εδώ και 10 μήνες λειτουργούν το ποιο ανερχόμενο και δημοφιλές site για θέματα της Apple στην Ελλάδα το Apple News. Είναι και οι δυο επίσης επίσημοι προγραμματιστές iOS εφαρμογών της Apple.

Στην παρουσίαση τους θα μιλήσουν για το τι χρειάζεται κάποιος για να δημιουργήσει μια εφαρμογή για iPhone/iPad, πόσο εύκολο η δύσκολο είναι κάτι τέτοιο και ποια μπορεί να είναι τα κέρδη για ένα νεαρό προγραμματιστή με την ενασχόληση του με αυτό το αντικείμενο. Ως παράδειγμα, θα αναφερθούν σε διαφορές εφαρμογές που έχουν δημιουργήσει με βασική αυτή του Διαβήτη που τους προηγούμενος μήνες ήταν η νούμερο 1 εφαρμογή της Apple στην Ελλάδα στην κατηγορία Medical του App Store για iPhone και iPad. Ακόμη θα αναφερθούν στο πως μια επιχείρηση μπορεί να αυξήσει το αγοραστικό ή μη κοινό της φτιάχνοντας μια εφαρμογή για την δημοφιλή πλατφόρμα της Apple.

Πρόγραμμα

Συνάντηση στις 18:00 για networking & καφέ.

Στις 18:30 ξεκινάμε τις παρουσιάσεις.

Μετά από κάθε παρουσίαση ακολουθεί Q & A

Εξ’ ορισμού, η συμμετοχή είναι δωρεάν και ανοικτή προς κάθε ενδιαφερόμενο.

Χώρος

Το Arte Libre Galleria φιλοξενεί για τρίτη φορά την εκδήλωση, στον Πολυχώρο Τσαλαπάτα όπου υπάρχει εύκολα πρόσβαση και χώρος στάθμευσης ενώ διατίθεται και Free WiFi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC