Η Valve ετοιμάζει Steam client για Ubuntu 12.04

Η Valve ετοιμάζει Steam client για Ubuntu 12.04
 
Με την έναρξη ενός νέου blog αφιερωμένου στους χρήστες Linux, η Valve επιβεβαιώνει και επίσημα αυτό που εδώ και αρκετό καιρό ακουγόταν μόνο σαν φήμη. Η αμερικάνικη εταιρία από το 2011 ετοιμάζει ένα linux client για το Steam, την γνωστή πλατφόρμα παιχνιδιών.

Η ανάρτηση αναφέρει πως έχουν ήδη έτοιμη μια έκδοση του Steam η οποία τρέχει προς το παρόν μόνο σε Ubuntu και υποστηρίζει όλα τα κύρια χαρακτηριστικά του δημοφιλούς client, προσφέροντας μια πολύ καλή εμπειρία.

Στο άμεσο μέλλον αναμένεται να στηθεί η πρώτη, εσωτερική beta για να δοκιμαστεί το σύστημα αυτόματης αναβάθμισης και να ελεγχθεί η συμβατότητα των παιχνιδιών.

Αναφέρεται επίσης πως ήδη μια έκδοση (port) του Left 4 Dead 2 λειτουργεί απροβλημάτιστα και πως σκοπός της εταιρίας είναι σιγά-σιγά να προσθέτει περισσότερα παιχνίδια, έτσι ώστε να αποδώσει στο Linux την εμπειρία που απολαμβάνουν οι gamers στα Windows.

Πίσω από αυτήν την κίνηση κρύβεται σίγουρα η επιθυμία της Valve να προσελκύσει παίκτες από τον κόσμο του Linux, όπου ο αριθμός των εμπορικών παιχνιδιών που κυκλοφορούν είναι ελάχιστος σε σχέση με τα Windows.

Η Valve επισημαίνει ακόμα πως ανάλογα με την επιτυχία που θα έχει η δοκιμαστική έκδοση στο Ubuntu θα κοιτάξουν και την πιθανότητα υποστήριξης άλλων διανομών στο μέλλον.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/07/fetcher_951.jpeg?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC