Υπολογιστής τσέπης με κόστος 129 δολάρια

Υπολογιστής τσέπης με κόστος 129 δολάρια
 
Από τότε που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά ο Raspberry Pi, o φτηνότερος υπολογιστής με τιμή που δεν ξεπερνούσε τα 25 δολάρια, αρκετοί προσπάθησαν να τον αντιγράψουν.

Γεγονός είναι πως παρά την υπερβολικά χαμηλή τιμή του, η υπολογιστική του δύναμη ήταν, για τα σημερινά δεδομένα, σχεδόν ανύπαρκτη. Με μόλις 700ΜΗz επεξεργαστή και 256mb μνήμη πιο πολύ αποτελούσε ένα «proof of concept», μια ιδέα δηλαδή, παρά ένα αξιοποιήσιμο σύστημα.

Τη λύση έρχεται να δώσει η νέα πρόταση της Hardkernel με το Odroid-X .Ο υπολογιστής αυτός κοστολογείται στα 129 δολάρια και θα κυκλοφορήσει με τον τετραπύρηνο επεξεργαστή στα 1.4GHz, μνήμη 1GB και υποστήριξη καρτών SDHC.

fetcher_9.jpeg

Θα τρέχει την τελευταία έκδοση Android ICS ενώ οι χρήστες -αν θέλουν- θα μπορούν να εγκαταστήσουν όποια έκδοση του λειτουργικού συστήματος linux επιθυμούν.

Για τη λειτουργία του υπολογιστή βέβαια απαιτούνται μια οθόνη, ποντίκι και πληκτρολόγιο, ωστόσο η φορητότητα που προσφέρει μπορεί να φανεί χρήσιμη όχι μόνο σε επαγγελματίες αλλά και σε ιδιώτες.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC