Η ΖΤΕ ετοιμάζει το πρώτο smartphone με Firefox OS

Η ΖΤΕ ετοιμάζει το πρώτο smartphone με Firefox OS
 
Δημοσιεύματα της Wall Street Journal αλλά και του Reuters αναφέρουν πως η ZTE σε συνεργασία με την Mozilla έχει ήδη ξεκινήσει την παραγωγή ενός κινητού το οποίο θα «τρέχει» το νέο λειτουργικό σύστημα της Mozilla, το Firefox OS.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αυτά, η Κινέζικη εταιρεία θέλει να διευρύνει την γκάμα των προϊόντων της αλλά και να απομακρυνθεί μακριά από το Android και τα Windows Mobile. Οι λόγοι που η ΖΤΕ επιδιώκει θέλει κάτι τέτοιο μπορεί να είναι καθαρά οικονομικοί.

Προς το παρόν η ZTE πληρώνει στην Microsoft δικαιώματα χρήσης 20 με 30 δολάρια για κάθε συσκευή Windows Phone, ενώ σύντομα μπορεί να πληρώνει επιπλέον δικαιώματα στην ίδια εταιρεία και για συσκευές Android λόγω των πατεντών που χρησιμοποιεί το λειτουργικό της Google. Η χρήση του Firefox OS μπορεί να είναι μια απόπειρα της εταιρείας να μειώσει το κόστος παραγωγής, μεγιστοποιώντας ταυτόχρονα την βάση χρηστών της.

Η συσκευή αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013 ενώ λόγω του λειτουργικού της η κυκλοφορία της ενδέχεται να πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα στην Αμερικάνικη και Ευρωπαϊκή αγορά, αντίθετα με άλλες Κινέζικες εταιρείες που συνηθίζουν να κυκλοφορούν τα προϊόντα τους στην Κίνα αρκετούς μήνες πριν κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC