Η Apple έχει 100 δισεκατομμύρια δολάρια κέρδη μέχρι στιγμής φέτος

Η Apple έχει 100 δισεκατομμύρια δολάρια κέρδη μέχρι στιγμής φέτος

Η Apple ανακοίνωσε τα κέρδη της για το δεύτερο τρίμηνο του 2022 στους επενδυτές την Πέμπτη. Για άλλη μια φορά, η εταιρεία ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών και σημείωσε τεράστια έσοδα και κέρδη στις περισσότερες από τις σειρές προϊόντων της. Η μόνη κατηγορία που σημείωσε πτώση στα έσοδα από έτος σε έτος ήταν το iPad.

Το δεύτερο τρίμηνο του 2022, τον Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο του 2022, η Apple ανέφερε έσοδα 97,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένα κατά 9% σε ετήσια βάση, με κέρδη 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Apple συγκεντρώνει κάθε προϊόν σε μία από τις πέντε κατηγορίες για να αναφέρει τα έσοδα στους επενδυτές. Η κατηγορία υπηρεσιών περιλαμβάνει το iCloud, το App Store, την Apple Card και την Apple Music. Η κατηγορία Άλλα Προϊόντα περιλαμβάνει τόσο το Apple Watch όσο και τα AirPods, καθώς και ένα smorgasbord άλλων που δεν ταιριάζουν σωστά με τις άλλες συσκευές. Οι κατηγορίες iPhone, Mac και iPad είναι αυτονόητες.

Αυτές είναι οι κατηγορίες και πόσα έσοδα κέρδισε η καθεμία κατά το 2ο τρίμηνο:

  • iPhone: 50,57 δισεκατομμύρια δολάρια, αύξηση 5,5 τοις εκατό σε ετήσια βάση
  • Υπηρεσίες: 19,82 δισεκατομμύρια δολάρια, αύξηση 17,28 τοις εκατό
  • Mac: 10,43 δισεκατομμύρια δολάρια, αύξηση 14,73 τοις εκατό
  • Άλλα προϊόντα: 8,82 δισεκατομμύρια δολάρια, αύξηση 12,37 τοις εκατό
  • iPad: 7,65 δισεκατομμύρια δολάρια, πτώση 1,92 τοις εκατό

Σε μια δήλωση προς τους επενδυτές, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, απέδωσε στους χρήστες που άλλαξαν από το Android ως κρίσιμο παράγοντα της επιτυχίας του iPhone το τρίμηνο. Έδωσε πιστώσεις στην οικογένεια των chip M1 για την ανάπτυξη του Mac.

Στο iPad, ο Cook είπε ότι η σειρά προϊόντων αντιμετώπιζε περιορισμούς εφοδιασμού που μπορεί να περιόρισαν την απόδοσή της.

Επιπλέον, το διοικητικό συμβούλιο της Apple ενέκρινε 90 δισεκατομμύρια δολάρια σε εξαγορές μετοχών. Το 2021, η Apple ξόδεψε προηγουμένως 88,3 δισεκατομμύρια δολάρια για επαναγορές μετοχών, σύμφωνα με τους δείκτες CNBC και S&P Dow Jones.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC