Η εταιρεία καλλυντικών Korres αναβαθμίζει το διακομιστή Microsoft Exchange 2003 στην έκδοση cloud του Microsoft Exchange Online

Η εταιρεία καλλυντικών Korres αναβαθμίζει το διακομιστή Microsoft Exchange 2003 στην έκδοση cloud του Microsoft Exchange Online

Η καινοτόμα ελληνική εταιρεία καλλυντικών Korres επέλεξε την έκδοση cloud του Microsoft Exchange Online για να αντικαταστήσει το διακομιστή  Microsoft Exchange 2003, τον οποίο χρησιμοποιούσε έως σήμερα. Η μετάβαση αυτή έγινε με γνώμονα την παροχή μεγαλύτερης ασφάλειας, βελτιωμένων επικοινωνιών, και χαμηλότερου κόστους.

Ο ιδρυτής της εταιρίας, Γεώργιος Κορρές, βασίζει την ανάπτυξη της, από την ίδρυσή της το 1996, σε μια ισορροπία ποιότητας, τιμής, ασφάλειας, και καλού σχεδιασμού. Η Korres εξάγει προϊόντα βασισμένα σε φυσικές πρώτες ύλες σε σχεδόν 30 χώρες, με πωλήσεις που αγγίζουν τα 50 εκατομμύρια €.

Οι εκτεταμένες ανάγκες που προκύπτουν από τα παραπάνω καλύπτονταν, από το 2004, από τον διακομιστή Microsoft Exchange 2003, o οποίος παρείχε κεντρική συντήρηση και έλεγχο των επικοινωνιών. Ωστόσο, με τους αρχικούς 130 χρήστες να αυξάνονται σε 250 το 2013, και μια βάση δεδομένων μεγαλύτερη του 1TB, η υποστήριξη για ορισμένα στοιχεία του Exchange ήταν περιορισμένη, με αποτέλεσμα τη διαρκή αύξηση του κόστους που απαιτούσε η αποθήκευση. «Αυτό έθεσε ένα μεγάλο πρόβλημα συντήρησης», είπε ο Χάρης Σταυριανουδάκης, Chief Financial Officer της  Korres. «Χρειαζόμασταν  προοδευτικά ισχυρότεροhardware, το οποίο ήταν και πιο ακριβό». Ο τοπικός συνεργάτης της Microsoft, BinaryTree, που είχε προμηθεύσει το διακομιστή Exchange 2003, προειδοποίησε την εταιρία σχετικά με τους κινδύνους της τεράστιας βάσης δεδομένων της. “Ξέραμε ότι αντιμετώπιζαν προβλήματα», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της BinaryTree, Κώστας Οικονομάκης. «Ήταν σημαντική η μετάβαση σε ένα ασφαλέστερο περιβάλλον».

Οι επιλογές ήταν το Exchange2013 ή το βασισμένο στο cloudExchangeOnline. HBinaryTreeσυνέστησε το τελευταίο. «HKorres γίνεται όλο και πιο διεθνής», πρόσθεσε ο κ. Οικονομάκης. «Έχουν χιλιάδες πελάτες σε όλο τον κόσμο. Το cloudθα ήταν χρήσιμο για αυτούς.»

Η εταιρία δοκίμασε το ExchangeOnline. «Εντυπωσιαστήκαμε με τη διαθεσιμότητα, τομέα που αποτελούσε μεγάλη ανησυχία», δήλωσε ο κ. Σταυριανουδάκης. «Είχε επίσης το πλεόνασμα χώρου που έλειπε, γεγονός που αποτέλεσε βασικό σημείο της λήψης της απόφασης για μας. Η BinaryTreeέλυσε τις όποιες ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια στο  cloud, και ο διακομιστής συνεργάστηκε άψογα με τις ταμπλέτες Lenovo λειτουργικού Windows8.1, που αγοράστηκαν το ίδιο χρονικό διάστημα για να αντικαταστήσουν τα Windows7 Professionaltablets του προσωπικού εμπορίου και πωλήσεων.»

Από τη μετάβαση η εταιρία αποκόμισε:

Μεγαλύτερη αξιοπιστία στις επικοινωνίες της
Το ExchangeOnline ενίσχυσε τη διαθεσιμότητα και το πλεόνασμα χώρου, και βελτίωσε τις συνδέσεις σε όλο τον κόσμο.

Ευκολία για τους χρήστες
Το σύστημα είναι ταχύτερο, πιο ευέλικτο, με πολύ λιγότερες αιτήσεις για βοήθεια από το τμήμα πληροφορικής. Ταυτοχρόνως, παρουσιάζει λιγότερες ανάγκες συντήρησης και διαχείρισης IT.
Μειωμένες Δαπάνες
Το συνολικό κόστος των επικοινωνιών μειώθηκε. Τα λειτουργικά έξοδα αυξήθηκαν αλλά η Korres δε θα χρειαστεί πλέον να προσθέσει χωρητικότητα. «Είχαμε μια μεγάλη πτώση στις δαπάνες μας  από τις περικοπές των αναγκών συντήρησης», ανέφερε ο κύριος Σταυριανουδάκης.

Δυνατότητα αύξησης των χρηστών
Η Korresμπορεί να προσθέσει μικρό αριθμό χρηστών με μικρό κόστος. Ένα σύστημα που δεν βασίζεται στο σύννεφο θα απαιτούσε μεγάλες δαπάνες για αυτήν την δυνατότητα.
Εύκολη μετάβαση
Η μετάβαση δεν ήταν απαιτητική από τεχνικής άποψης. Η Korres εντυπωσιάστηκε από το ότι οι παλιές και οι νέες πλατφόρμες συνεργάστηκαν χωρίς προβλήματα. Δεν υπήρξε καμία διακοπή στην επιχείρηση.

Αυξημένη ασφάλεια
Η διαρκής ενημέρωση της ασφάλειας της πλατφόρμας κατεύνασε τις όποιες ανησυχίες. «Νιώθουμε ότι έχουμε βελτιώσει την ασφάλειά μας με τη μετάβαση στο cloud» είπε ο κύριος Σταυριανουδάκης. «Δεν συμβιβαστήκαμε σχετικά με αυτό.»

Ευάγγελος Χρυσοχόος, Εμπορικός Διευθυντής Microsoft Ελλάς, δήλωσε: «Οι προσφερόμενες λύσεις cloudτης Microsoft επιτρέπουν σε επιχειρήσεις κάθε μεγέθους να βελτιώσουν την ασφάλειά τους, να διευκολύνουν τις επικοινωνίες τους, και να μειώσουν, ταυτόχρονα, τις δαπάνες που τις αφορούν. Η υπερκάλυψη των παραπάνω αναγκών καθιστούν το cloudτην πιο αξιόπιστη επιλογή της αγοράς.»

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC