Η μετοχή του Netflix έκλεισε με πτώση 35% εξαφανίζοντας περισσότερα από 50 δισεκατομμύρια δολάρια!

Η μετοχή του Netflix έκλεισε με πτώση 35% εξαφανίζοντας περισσότερα από 50 δισεκατομμύρια δολάρια!

Οι μετοχές του Netflix έκλεισαν περισσότερο από 35% την Τετάρτη, αφού  ανέφερε κέρδη το βράδυ της Τρίτης που έδειξαν ότι έχασε συνδρομητές για πρώτη φορά σε περισσότερα από 10 χρόνια. Τα αποτελέσματα και οι αδύναμες προοπτικές οδήγησαν σε ένα κύμα υποβαθμίσεων από τη Wall Street λόγω των φόβων για τις μακροπρόθεσμες δυνατότητες ανάπτυξης της εταιρείας.

Η πτώση έκανε το Netflix να χάσει περισσότερα από 50 δισεκατομμύρια δολάρια από την κεφαλαιοποίησή του. Είναι πλέον η μετοχή με τη χειρότερη απόδοση του 2022 στον S&P 500, σημειώνοντας πτώση 62,5% μέχρι σήμερα.

Το Netflix είπε ότι αρκετοί “αντίθετοι άνεμοι” επηρεάζουν την ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης του ανταγωνισμού και της άρσης των περιορισμών για την πανδημία. Η επιχείρηση του streamer βίντεο επωφελήθηκε από τις παραγγελίες παραμονής στο σπίτι από τον κορωνοϊό, με περισσότερους ανθρώπους να αναζητούν ψηφιακή ψυχαγωγία. Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες οι άνθρωποι ξοδεύουν λιγότερο χρόνο σε ψηφιακές πλατφόρμες καθώς κυκλοφόρησαν τα εμβόλια και οι εντολές μειώθηκαν.

Οι μετοχές πολλών υπηρεσιών steaming έκαναν βουτιά το πρωί της Τετάρτης μαζί με το Netflix καθώς οι επενδυτές περιμένουν ενημερώσεις για την ανάπτυξή τους. Για παράδειγμα, οι μετοχές της Disney έκλεισαν με πτώση περίπου 5,5%. Ομοίως, οι μετοχές της Roku έκλεισαν με πτώση άνω του 6%, η μετοχή της Paramount υποχώρησε 8,6% και η Warner Bros. Discovery υποχώρησε κατά περίπου 6% την ημέρα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC