Τα έσοδα της Tesla αυξήθηκαν κατά 81% από πέρυσι

Τα έσοδα της Tesla αυξήθηκαν κατά 81% από πέρυσι

Η Tesla μόλις ανακοίνωσε κέρδη πρώτου τριμήνου για το 2022 και ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών στην κορυφή και στην τελευταία γραμμή. Εδώ είναι οι αριθμοί-κλειδιά.

Κέρδη ανά μετοχή: $3,22 έναντι $2,26 αναμενόμενα
Έσοδα: 18,76 δισεκατομμύρια δολάρια έναντι 17,80 δισεκατομμυρίων δολαρίων αναμενόμενα
Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο έως και 5% στις συναλλαγές μετά το ωράριο λειτουργίας.

Τα έσοδα από την αυτοκινητοβιομηχανία έφτασαν τα 16,86 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 87% από την ίδια περίοδο πέρυσι. Τα μεικτά περιθώρια κέρδους της αυτοκινητοβιομηχανίας εκτινάχθηκαν στο 32,9% με την Tesla να αναφέρει μεικτά κέρδη 5,54 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην κύρια κατηγορία της. Οι ρυθμιστικές πιστώσεις αντιπροσώπευαν 679 εκατομμύρια δολάρια εσόδων από την αυτοκινητοβιομηχανία για το τρίμηνο.

Η αύξηση των εσόδων οφείλεται εν μέρει στην αύξηση του αριθμού των αυτοκινήτων που παρέδωσε η Tesla και στην αύξηση των μέσων τιμών πώλησης, ανέφερε η εταιρεία στο κατάστρωμα των μετόχων της.

Στις αρχές αυτού του μήνα, η Tesla ανέφερε παραδόσεις οχημάτων 310.048 για το πρώτο τρίμηνο, η πλησιέστερη προσέγγιση των πωλήσεων που γνωστοποίησε η εταιρεία. Τα οχήματα Model 3 και Model Y αποτελούσαν το 95%, ή 295.324, των παραδόσεων την περίοδο που έληξε στις 31 Μαρτίου 2022.

Στον ενεργειακό της τομέα, οι εγκαταστάσεις ηλιακής ενέργειας της Tesla μειώθηκαν σχεδόν κατά το ήμισυ στα 48 MW το πρώτο τρίμηνο του 2022 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Η εταιρεία ανέπτυξε 846 MWh συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας μπαταριών με βάση τα ιόντα λιθίου, αύξηση 90% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι, αλλά χαμηλότερα από το προηγούμενο τρίμηνο.

Η ανακοίνωση των κερδών της Τετάρτης έρχεται εν μέσω της είδησης για την εχθρική προσφορά εξαγοράς του CEO Elon Musk για το Twitter, την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης στην οποία βασίζεται για την προώθηση της Tesla και της δικής του δημόσιας εικόνας εδώ και χρόνια.

Ο Μασκ δεν ηγείται πλέον ούτε κάνει δηλώσεις σε κάθε κλήση που παρουσιάζονται τα κέρδη της Tesla. Ωστόσο, πριν από την ενημέρωση της Τετάρτης, είπε ότι σκοπεύει να είναι στην κλήση, η οποία ξεκινά στις 5.30 μ.μ. ώρα αμερικής.

Η Tesla άνοιξε πρόσφατα δύο νέα εργοστάσια έξω από το Βερολίνο της Γερμανίας και το Όστιν του Τέξας και ο Διευθύνων Σύμβουλος εμφανίστηκε και στα δύο μεγάλα εγκαίνια.

Οι επενδύσεις σε αυτές τις τεράστιες νέες εγκαταστάσεις αποτελούν μέρος της προσπάθειας της Tesla να τοπικοποιήσει την παραγωγή και να μειώσει το κόστος και να βελτιώσει την ταχύτητα διανομής οχημάτων από τα εργοστάσια σε πελάτες σε μεγάλες αγορές σε όλη την Ασία και την Ευρώπη.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC