Η ταινία The Martian στην πραγματικότητα: Οι αστροναύτες στον Άρη θα καλλιεργούν το φαγητό τους

Η ταινία The Martian στην πραγματικότητα: Οι αστροναύτες στον Άρη θα καλλιεργούν το φαγητό τους

Το 2013 αποτέλεσε σενάριο σε ταινία επιστημονικής φαντασίας. Το 2016 το σενάριο μεταφέρεται στην πραγματικότητα και σε λίγα χρόνια θα υλοποιηθεί, ως βασική παράμετρος του φιλόδοξου ταξιδιού στον πλανήτη Άρη!

Σύμφωνα με τη NASA, οι αστροναύτες που θα ταξιδέψουν στην αποστολή στον «κόκκινο πλανήτη», θα πρέπει να δοκιμάσουν την καλλιέργεια λαχανικών και άλλων ειδών, προκειμένου να διαπιστώσουν τις αδυναμίες και τα προβλήματα.

Ο Ματ Ντέιμον στην ταινία The Martian, είχε αναγκαστεί να καλλιεργήσει τροφή στον αφιλόξενο πλανήτη, μετά από ένα ατύχημα που συνέβη και αφού ξέμεινε εκεί. Το σχέδιο της NASA δεν περιλαμβάνει το σενάριο του… ατυχήματος. Σκοπός είναι να δοκιμαστούν οι τρόποι καλλιέργειας και οι αντοχές των ειδών.

martian

Για το λόγο αυτό μεταφέρθηκε ειδικό δωμάτιο καλλιέργειας φυτών, το οποίο θα μεταφερθεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό το 2017, προκειμένου να δοκιμαστεί σε συνθήκες εκτός Γης. Ακολούθως, όταν ξεκινήσει η αποστολή για τον Άρη, θα το παραλάβει το διαστημόπλοιο και θα μετακινηθεί στον «κόκκινο πλανήτη».

Ένα σενάριο που εξετάζει η NASA εδώ και πολλά χρόνια, είναι η μετατροπή του Άρη σε έναν πλανήτη που θα μπορέσει να φιλοξενήσει ζωή. Η καλλιέργεια φυτών είναι ένα πρώτο βήμα, σε ένα εξαιρετικά φιλόδοξο σχέδιο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC