Ιχνη ζωής στον Αρη -Τι βρήκε το Curiosity στον κόκκινο πλανήτη

Ιχνη ζωής στον Αρη -Τι βρήκε το Curiosity στον κόκκινο πλανήτη

Στοιχεία που θα μπορούσαν να υποδεικνύουν σημάδια ζωής, στο παρελθόν ή το παρόν, βρήκε το Curiosity στον Αρη. Το ρομποτικό σκάφος της NASA βρήκε ίχνη μεθανίου, που θα μπορούσαν να αποτελούν ένδειξη ζωής στον πλανήτη.

Το Curiosity εντόπισε χαμηλές ποσότητες αλλά για ένα δίμηνο υπήρξε μία ανεξήγητη κορύφωση, ενώ μετά το αέριο εξαφανίστηκε ξανά. Το μεθάνιο στον «κόκκινο πλανήτη» έχει εξάψει το ενδιαφέρον των επιστημόνων, καθώς στη Γη το 95% του συγκεκριμένου αερίου προέρχεται από οργανισμούς.

Η ερευνητική ομάδα δεν μπορεί να εντοπίσει την πηγή του μεθανίου, αλλά η πιο πιθανή εξήγηση είναι υπόγειες «αποθήκες» που έχουν διαταραχθεί περιοδικά. Αν πράγματι το αέριο προέρχεται από ζώντες οργανισμούς τότε αυτή θα είναι μία από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις στην ιστορία.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το ρομποτικό σκάφος πρέπει τώρα να κάνει διαδοχικά τεστ για την πιθανότητα ύπαρξης ζωής.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC