Ηλεκτρονικό προφυλακτικό απογειώνει την προστασία σε νέο επίπεδο

Ηλεκτρονικό προφυλακτικό απογειώνει την προστασία σε νέο επίπεδο

Στην εποχή μας, η χρήση προφυλακτικού δυστυχώς είναι αρκετά μειωμένη, με αποτέλεσμα τη διάδοση σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, καθώς και αρκετές ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες. Ετσι, φοιτητές από τις ΗΠΑ, αποφάσισαν να δημιουργήσουν το πρώτο «ευχάριστο» προφυλακτικό, που δεν θα ξεχνάει κανείς να φορέσει.

Η ιδέα ξεκίνησε από έναν διαγωνισμό του Gates Foundation για τη δημιουργία του «προφυλακτικού νέας γενιάς», το οποίο «θα διατηρεί σημαντικά ή και θα ενισχύει την ευχαρίστηση, προκειμένου να γίνεται τακτική χρήση του».

Στον διαγωνισμό απάντησαν δύο φοιτητές από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια στις ΗΠΑ, οι οποίοι δημιούργησαν το πρώτο «ηλεκτρονικό» προφυλακτικό, το οποίο στέλνει ηλεκτρικά σήματα στον χρήστη, αυξάνοντας την απόλαυση και διατηρώντας τους προστατευμένους.

Ο Φιράζ Πιρ και ο Αντριου Κουιτμέγιερ, δημιούργησαν το «Ηλεκτρικό Χέλι» όπως ονόμασαν την εφεύρεση τους και το πρωτότυπο έχει δύο διαφορετικά είδη: Στο πρώτο χρησιμοποιούνται αγώγιμα νήματα ραμμένα σε ένα κανονικό προφυλακτικό προσθέτοντας νέα αίσθηση, ενώ το δεύτερο μοιάζει περισσότερο με κάλτσα και περιέχει αγώγιμες συστοιχίες ηλεκτροδίων κατά μήκος.

Προς το παρόν οι δύο εφευρέτες ψάχνουν για χρηματοδότη για την συσκευή τους, ενώ είναι αναμφισβήτητο ότι η δημιουργία καλύτερων προφυλακτικών, θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις για την παγκόσμια υγεία, την πρόληψη της ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης και να σταματήσει την εξάπλωση ασθενειών , όπως το HIV.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC