ΗΠΑ: Ξεκίνησε το ταξίδι του σκάφους της SpaceX προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

ΗΠΑ: Ξεκίνησε το ταξίδι του σκάφους της SpaceX προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

H διαστημική κάψουλα της SpaceX εκτοξεύθηκε σήμερα από το διαστημικό κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα με πλήρωμα τέσσερις αστροναύτες και προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), με τα πρώτα λεπτά της πτήσης να εξελίσσονται ομαλά.

Η απογείωση του πυραύλου Falcon-9 έγινε δεκτή με χειροκροτήματα στην αίθουσα ελέγχου της SpaceX στις 05:49 (12:49 ώρα Ελλάδος).

Είναι η τρίτη επανδρωμένη πτήση της SpaceX, της ιδιωτικής εταιρείας που έχει ιδρύσει ο Έλον Μασκ, η οποία μεταφέρει πλέον τους αστροναύτες της NASA στο διάστημα έπειτα από εννέα χρόνια που οι ΗΠΑ εξαρτώνταν γι΄ αυτό από τους ρωσικούς πυραύλους Σογιούζ.

Το πλήρωμα της αποστολής Crew-2 αποτελείται από τον Γάλλο Τομά Πεσκέ του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA), τους Αμερικανούς Σέιν Κίμπρο και Μέγκαν Μακάρθουρ και τον Ιάπωνα Ακιχίκο Χοσίντε.

«Ορίστε, τέσσερις αστροναύτες από τρεις χώρες αυτής της αποστολής Crew-2 εν πτήσει προς τον έναν και μοναδικό Διεθνή Διαστημικό Σταθμό», ανέφερε ένας σχολιαστής για το SpaceX.

Οι συνδεδεμένοι με το διαδίκτυο μπόρεσαν να δουν τους τέσσερις αστροναύτες να δείχνουν τον ενθουσιασμό τους χειροκροτώντας, χάρη σε μια κάμερα που βρίσκεται στην κάψουλά τους που φέρει την ονομασία Dragon.

Η σύνδεση με τον ISS αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε λιγότερο από 24 ώρες.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC