Ιπτάμενο έντομο-ρομπότ από τρισδιάστατη εκτύπωση

Ιπτάμενο έντομο-ρομπότ από τρισδιάστατη εκτύπωση
 
Η διάδοση των τρισδιάστατων εκτυπώσεων οφείλεται σε εταιρείες όπως η MakerBot. Η τρισδιάστατη εκτύπωση είναι μια τεχνολογία παραγωγής, όπου ένα τρισδιάστατο αντικείμενο δημιουργείται χρησιμοποιώντας ειδικούς εκτυπωτές που είτε χαράζουν ένα υλικό σε στρώματα, είτε στερεοποιούν μια ειδική σκόνη στην μορφή του αντικειμένου.

Οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές δίνουν στους κατασκευαστές την δυνατότητα να δημιουργήσουν χρήσιμα εξαρτήματα, καλούπια και πρωτότυπα μοντέλα.

Τώρα ερευνητές του εργαστηρίου Cornell Creative Machines Lab χρησιμοποίησαν την τεχνολογία για να κατασκευάσουν ένα ελαφρύ ορνιθόπτερο που μοιάζει με έντομο.

Από μακρυά μοιάζει με πυγολαμπίδα, καθώς έχει δύο φτερά φτιαγμένα με έναν απλό τρισδιάστατο εκτυπωτή. Το ρομποτάκι έχει βάρος 4 γραμμάρια και μπορεί να παραμείνει στον αέρα για 85 δευτερόλεπτα.

Αυτή τη στιγμή το τρισδιάστατο έντομο ρομπότ μπορεί να «κουβαλήσει» μόνο τη μπαταρία του. Στο μέλλον ίσως δούμε να κυκλοφορούνε στον αέρα μικροσκοπικές κάμερες με φτερά.

Πηγή: econews.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC