Ιστοσελίδα δυσφήμιζε ανήλικα κορίτσια

Ιστοσελίδα δυσφήμιζε ανήλικα κορίτσια
 
Το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο, Facebook, επενέβη άμεσα για την απομάκρυνση επιβλαβούς ιστοσελίδας που δυσφήμιζε και διέσυρε ανήλικες κοπέλες.

Γονείς και φίλοι των κοριτσιών που εντόπισαν τις φωτογραφίες των 15χρονων κοριτσιών, μαζί με υβριστικό περιεχόμενο που είχε φτιαχτεί από επιτήδειους, προκειμένου να διασύρουν και να διακωμωδήσουν τις ανήλικες, επικοινώνησαν με τη δράση Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, που ενημέρωσε άμεσα τους ειδικούς του Facebook στην ευρωπαϊκή έδρα της εταιρείας στο Δουβλίνο.

Η εταιρεία εξέτασε το περιεχόμενο της καταγγελίας και, αφού έκρινε ότι παραβιάζει τους όρους χρήσης και την πολιτική απορρήτου του Facebook, φρόντισε ώστε η επίμαχη σελίδα να αφαιρεθεί μέσα σε λίγες μόνον ώρες, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Αντίστοιχες ενέργειες έγιναν και στο παρελθόν σε συνεργασία με το Saferinternet.gr και αφορούσαν την αφαίρεση προφίλ χρηστών που παρενοχλούσαν άλλους χρήστες ή που έστελναν μηνύματα spam, το κλείσιμο πλαστών προφίλ ή την άμεση απομάκρυνση φωτογραφιών ανηλίκων κάτω των 13 ετών.

Η άριστη συνεργασία της βιομηχανίας του Διαδικτύου και του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, όπως αναφέρει το τελευταίο σε ανακοίνωσή του, μπορεί άμεσα και χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες και έξοδα να συντελέσει αποτελεσματικά στην εκκαθάριση του Διαδικτύου από κακόβουλο περιεχόμενο και συμπεριφορές.

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, που αποτελεί στενό συνεργάτη του Facebook, έχει εκδώσει και ένα αναλυτικό 48σέλιδο οδηγό με τίτλο «Προστασία της ιδιωτικής μας σφαίρας στο Facebook».

Ο οδηγός είναι αναρτημένος στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.saferinternet.gr/index.php?parentobjId=Page15.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC