Και η Google στο παιχνίδι των «έξυπνων» ρολογιών

Και η Google στο παιχνίδι των «έξυπνων» ρολογιών

Η Google φαίνεται πως προστίθεται στον κατάλογο των εταιρειών που φημολογείται ότι είναι στη διαδικασία ανάπτυξης «έξυπνων» ρολογιών.

Στη λίστα βρίσκονται ήδη η Apple και η Samsung, με τον κολοσσό της αναζήτησης να θέλει να φέρει μία νέα πρόταση με λειτουργικό Android.

Φυσικά, δεν υπάρχει ακόμα καμία ένδειξη για το πότε θα μπορούσαμε να περιμένουμε να δούμε μία τέτοια συσκευή από πλευράς Google, με τους Financial Times να αναφέρουν πως ήδη βρίσκεται στη διαδικασία κατασκευής, βασιζόμενοι σε πηγές «που έχουν ενημερωθεί για το συγκεκριμένο πρότζεκτ».

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μία συσκευή που θα επιτρέπει την απάντηση κλήσεων και την ανάγνωση μηνυμάτων, χωρίς να απαιτείται από τον χρήστη να βγάλει το κινητό του τηλέφωνο από την τσέπη του.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2013/03/fetcher_1015.png?w=1110

Εδώ και αρκετό καιρό ακούγονται παρόμοιες φήμες για τις Apple και Samsung, με την πρώτη να ετοιμάζει μία συσκευή με καμπυλωτό γυαλί έχοντας μία ομάδα σχεδιασμού 100 ατόμων.

Από την άλλη μεριά, οι πληροφορίες για ένα smart watch της Samsung είναι πολύ πιο πρόσφατες, με έναν ανώνυμο εκτελεστικό διευθυντή να τονίζει πως η κορεατική εταιρία «σίγουρα» προσπαθεί να φέρει τις νέες τεχνολογίες στον καρπό των χρηστών.

Αυτό που δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα, είναι η πολιτική που θα ακολουθήσουν οι εταιρείες στο θέμα της διάρκειας ζωής της μπαταρίας, με πολλούς να υποστηρίζουν ότι και οι τρεις σκέφτονται να υιοθετήσουν τον τύπο οθόνης e-Ink που χρησιμοποιεί και το Pebble και που έχει αποδειχθεί πως έχει χαμηλή κατανάλωση.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2013/03/fetcher_1114.png?w=1110

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC