Καταδικάστηκε μέλος της πειρατικής ομάδας IMAGiNE

 
Σε ποινή φυλάκισης 23 μηνών καταδικάστηκε ο Javier E. Ferrer, μέλος της ομάδας IMAGiNE, για διανομή παράνομου (πειρατικού) υλικού μέσα από την ιστοσελίδα διαμοιρασμού UnleashTheNet. Οι αρχές εισέβαλαν στο σπίτι του Ferrer στις 8 Σεπτεμβρίου του 2011 και κατάσχεσαν τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό του 41χρονου ως αποδεικτικά στοιχεία.

Ο Ferrer αποδείχθηκε πολύ συνεργάσιμος και παραδέχθηκε πως γνώριζε την ύπαρξη της ιστοσελίδας UnleashTheNet, ότι είχε βοηθήσει με την ενεργοποίηση ενός σέρβερ στη Γαλλία αλλά και πως είναι ο άντρας που χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο “bigdaddykane”. Επιπλέον παραδέχθηκε πως είχε βιντεοσκοπήσει παράνομα ταινίες μέσα από διάφορες κινηματογραφικές αίθουσες.

Ακόμα ανέφερε πως ήταν μέλος της πειρατικής ομάδας από τον Απρίλιο του 2010 και πως παραβίαζε τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων εν γνώση του.

Η ποινή που επιβλήθηκε τελικά στον Ferrer προβλέπει 23 μήνες φυλάκισης, 3 χρόνια εποπτείας και καταβολή του ποσού των 15.000 δολαρίων.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC