Κινεζική εταιρεία ετοιμάζεται να αντικαταστήσει τους εργαζομένους της με 10.000 ρομπότ

Κινεζική εταιρεία ετοιμάζεται να αντικαταστήσει τους εργαζομένους της με 10.000 ρομπότ

Το iPhone 6 ενδεχομένως να μην συναρμολογηθεί από ανθρώπινα χέρια, αλλά από ρομπότ, καθώς,η εταιρεία Foxconn ανακοίνωσε ότι ετοιμάζεται να τοποθετήσει σε πρώτη φάση 10.000 ρομπότ στα εργοστάσιά της.

Με τα ρομπότ αυτά αναμένεται να αντικαταστήσει τους ανθρώπους εργαζομένους της, ενώ έχει υπολογιστεί ότι κάθε ένα από αυτά μπορεί να συναρμολογήσει περίπου 30.000 συσκευές το χρόνο.

Το κόστος για κάθε Foxbot, όπως αυτά ονομάστηκαν, αναμένεται να φθάσει τα 20.000 με 25.000 δολάρια, ενώ όλα δείχνουν ότι τα ρομπότ θα μπουν κατευθείαν στα… βαθιά, δηλαδή την γραμμή παραγωγής των προϊόντων της Apple.

Η Foxconn έχει ανακοινώσει από το 2011 ότι σχεδιάζει να πραγματοποιήσει αυτή την αλλαγή, ωστόσο, τώρα φαίνεται πως ολοκληρώνεται το σχέδιο.

Δεν είναι ακόμη σίγουρο εάν τα Foxbots θα συναρμολογήσουν το iPhone 6, ωστόσο, σίγουρα εγείρονται ανησυχίες για τους χιλιάδες εργαζόμενους οι οποίοι θα αντικατασταθούν από τις μηχανές.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC