Έρχεται το πρώτο κινεζικό διαστημικό τηλεσκόπιο ακτίνων-Χ

Έρχεται το πρώτο κινεζικό διαστημικό τηλεσκόπιο ακτίνων-Χ

Η Κίνα πρόκειται να θέσει σύντομα σε λειτουργία το πρώτο διαστημικό τηλεσκόπιο της, που αξιοποιεί την τεχνολογία των ακτίνων-Χ.

Το νέο τηλεσκόπιο (Hard X-ray Modulation Telescope -HXMT) θα διερευνά τον Γαλαξία, παρατηρώντας τις πηγές εκπομπών των ακτίνων Χ στον διαστημικό χώρο.

«Το διαστημικό τηλεσκόπιο μας έχει μοναδικές δυνατότητες στην παρακολούθηση των υψηλής ενέργειας διαστημικών σωμάτων, όπως οι μαύρες τρύπες, αλλά και οι αστέρες νετρονίων. Ελπίζουμε ότι θα βοηθήσει στην επίλυση μυστηρίων αναφορικά με την πορεία εξέλιξης που έχουν οι μαύρες τρύπες, αλλά και τα ισχυρά μαγνητικά πεδία των αστέρων νετρονίων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπεύθυνος για την ανάπτυξης του HXMT, Ζανγκ Σουανγκνάν, που διευθύνει το Εργαστήριο Αστροφυσικής Μικροσωματιδίων στην Κινεζική Ακαδημία Επιστημών (CAS).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC