Κινητά Android για την κατασκευή δορυφόρων

Κινητά Android για την κατασκευή δορυφόρων
 
Η NASA σκοπεύει σύντομα να εκτοξεύσει μια σειρά δορυφόρων με το όνομα PhoneSats, οι οποίοι θα είναι μικρότεροι και πιο φτηνοί από όσους είχε κατασκευάσει στο παρελθόν. Αυτό γιατί οι μηχανικοί της αμερικάνικης Εθνικής Υπηρεσίας Αεροναυτικής και Διαστήματος χρησιμοποιούν κινητά τηλέφωνα Android για την πραγματοποίηση των βασικών λειτουργιών των δορυφόρων.

Όπως εξηγεί η NASA στην ιστοσελίδα της, αυτά τα smatrphones «προσφέρουν ένα σωρό δυνατότητες για δορυφορικά συστήματα, γρήγορους επεξεργαστές, ευέλικτο λειτουργικό σύστημα, πολλούς μικροσκοπικούς αισθητήρες, υψηλής ευκρίνειας κάμερες και δέκτες GPS» ενώ προσθέτει πως «αυτή η προσέγγιση επιτρέπει στους μηχανικούς μας να δουν τις δυνατότητες που μπορεί να παρέχει η εμπορική τεχνολογία, από το να προσπαθούν να σχεδιάσουν από την αρχή τεχνολογικές λύσεις για την κάλυψη των αναγκών μας».

Το συνολικό κόστος ενός τέτοιου δορυφόρου ανέρχεται στα 3.500 δολάρια. Οι πρώτοι τρεις, οι οποίοι θα χρησιμοποιούν το HTC Nexus One και το Samsung Nexus S αναμένεται να εκτοξευτούν από το Wallops Island της Virginia μέσα στον χρόνο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC