«Κλειδωμένο» στο Windows 8 UI το νέο λειτουργικό

«Κλειδωμένο» στο Windows 8 UI το νέο λειτουργικό
 
Με την τελική έκδοση των Windows 8 να έχει διαρρεύσει εδώ και λίγες ημέρες στο διαδίκτυο, ο Rafael Rivera, συγγραφέας του βιβλίου Windows 8 Secrets έκανε μια πολύ σημαντική ανακάλυψη.

Στις δοκιμαστικές εκδόσεις του λειτουργικού, οι χρήστες είχαν τη δυνατότητα να φτιάξουν ένα shortcut που θα τους επέτρεπε να χρησιμοποιούν τη συμβατική επιφάνεια εργασίας.

Για κάποιο λόγο όμως η δυνατότητα αυτή λείπει από την τελική έκδοση του λειτουργικού! Γεγονός που αν αληθεύει, σημαίνει πως τα Windows 8 δεν θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μέσω της κλασικής επιφάνειας εργασίας, όπως γινόταν μέχρι σήμερα.

Αυτό θα κάνει την χρήση τους εξαιρετικά δύσκολη, τουλάχιστον για όσους δεν σκοπεύουν να τα χρησιμοποιήσουν σε υπολογιστή με οθόνη αφής, ενώ μεγάλο πρόβλημα αναμένεται να αντιμετωπίσουν όσες εταιρείες αναβαθμίσουν στο νέο λειτουργικό αφού θα πρέπει να εκπαιδεύσουν τους εργαζομένους τους στην χρήση του νέου UI.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/08/fetcher_94.png?w=1110

Μπορεί μεν να υπάρχουν αρκετά keyboard shortcuts που επιτρέπουν τη μετάβαση από το Windows 8 UI στο desktop, έστω και «μπακαλίστικα», όλοι πίστευαν όμως πως η εταιρεία θα έδινε τη δυνατότητα σε όσους χρήστες ήθελαν να μην χρησιμοποιήσουν καθόλου το νέο τετραγωνισμένο γραφικό περιβάλλον.

Βέβαια έχουμε καιρό ακόμα μέχρι το νέο λειτουργικό να βρεθεί στα ράφια των καταστημάτων και ελπίζουμε μέχρι τότε η δυνατότητα αυτή να έχει επιστρέψει.

Η Microsoft αρνήθηκε να σχολιάσει την ανακάλυψη.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC