Κλήσεις 40 ωρών από κινητό για τους Γερμανούς

Κλήσεις 40 ωρών από κινητό για τους Γερμανούς
 
Κάθε Γερμανός μίλησε πέρυσι περίπου 40 ώρες στο κινητό τηλέφωνο, δηλαδή περισσότερες από 3 ώρες κάθε μήνα, όπως έγινε γνωστό σήμερα από τη γερμανική ομοσπονδία τεχνολογιών αιχμής Bitkom.

Συνολικά μόνο πέρσι η διάρκεια των τηλεφωνημάτων μέσω κινητών τηλεφώνων έφτασε τις 3,2 δισεκατομμύρια ώρες, αυξήθηκε δηλαδή κατά 4,7% μέσα σε ένα χρόνο και διπλασιάστηκε σε σχέση με το 2005.

Η βασική αιτία της αύξησης αυτής ήταν η μείωση της τιμής της κλήσης και η αύξηση του αριθμού των λεπτών κλήσης που δίνονται δωρεάν με τα συμβόλαια. Για το λόγο αυτό, μολονότι αυξήθηκαν οι ώρες των τηλεφωνημάτων, οι εταιρείες δεν παρουσίασαν αύξηση του τζίρου τους. Μάλιστα το 2011 οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών είχαν κύκλο εργασιών ύψους 15,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων (όσον αφορά μόνο το τμήμα της κινητής τηλεφωνίας), δηλαδή περιόρισαν τα κέρδη τους κατά 7% σε σχέση με το 2010. Η Bitkom αποδίδει την μείωση στην αύξηση του ανταγωνισμού μεταξύ τους.

Σήμερα στη Γερμανία υπάρχουν 115 εκατ. συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας, δηλαδή 1,4 συμβόλαιο κατ’ άτομο. Το 88% των Γερμανών άνω των 14 ετών διαθέτουν τουλάχιστον ένα κινητό τηλέφωνο και το 96% κάνουν τουλάχιστον μία κλήση την ημέρα κατά μέσο όρο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC