Κυκλοφόρησε ο Google Chrome 23

Κυκλοφόρησε ο Google Chrome 23
 
Διαθέσιμη έγινε πριν από λίγες ώρες η νέα έκδοση του δημοφιλούς browser της Google, με τον αριθμό 23, η οποία πέρα από τις συνηθισμένες διορθώσεις και βελτιώσεις εντάσσει κάποια αρκετά σημαντικά χαρακτηριστικά.

Αναμφισβήτητα το σημαντικότερο νέο χαρακτηριστικό του Chrome είναι η υποστήριξη του πρωτοκόλλου «Do Not Track» (DNT). Πρόκειται για μια επιλογή την οποία μπορείτε να ενεργοποιήσετε ώστε να μην παρακολουθείται η δραστηριότητα σας στο διαδίκτυο για διαφημιστικούς σκοπούς.

Η Microsoft ήταν η πρώτη που ανακοίνωσε την υποστήριξη αυτού του μηχανισμού στον Internet Explorer 9 ενώ λίγο αργότερα ακολούθησε η Mozilla, η Apple και η Opera, ενσωματώνοντας το στους πλοηγούς τους.

Φαίνεται όμως πως η Google θέλει κάτι παραπάνω από το σύστημα αυτό. Όπως εξηγεί, «η τελευταία έκδοση περιλαμβάνει ακόμα μια επιλογή για την αποστολή ενός αιτήματος «Do Not Track» σε ιστοσελίδες και υπηρεσίες web. Η αποτελεσματικότητα των αιτημάτων αυτών εξαρτάται από το πόσο γρήγορα ανταποκρίνονται οι ιστοσελίδες και οι υπηρεσίες αυτές, και η Google συνεργάζεται με άλλους για την υλοποίηση ενός κοινού τρόπου ανταπόκρισης στο μέλλον».

Παράλληλα ο Chrome 23 σας δίνει την δυνατότητα να ελέγχετε άμεσα τα δικαιώματα που ζητούν κάποιες ιστοσελίδες, όπως την πρόσβαση στην τοποθεσία σας ή το μικρόφωνο και την κάμερα σας, και να απενεργοποιείτε όσα σας φαίνονται ύποπτα. Ενώ παλαιότερα έπρεπε να ψάχνετε στις ρυθμίσεις, τώρα μπορείτε απλά να δείτε μια λίστα των δικαιωμάτων που απαιτεί η κάθε ιστοσελίδα, απλά κάνοντας κλικ στο μικρό «λουκέτο» που εμφανίζεται αριστερά από την γραμμή διευθύνσεων.

Η νέα έκδοση φέρνει ακόμα αρκετές διορθώσεις. βελτιώσεις στην ταχύτητα καθώς και την δυνατότητα αποκωδικοποίησης βίντεο με επιτάχυνση GPU. Είναι διαθέσιμη για Windows, Mac και Linux και μπορείτε να αναβαθμίσετε μέσω του ίδιου του προγράμματος ή κατεβάζοντας την έκδοση 23.0.1271.64 από την ιστοσελίδα google.com/chrome.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/11/fetcher_1113.png?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC