Κυριαρχεί η Samsung και το Android στην παγκόσμια αγορά

Κυριαρχεί η Samsung και το Android στην παγκόσμια αγορά
 
Η εταιρεία αναλύσεων Gartner έδωσε στην δημοσιότητα τα στατιστικά πωλήσεων κινητών και smartphones για το δεύτερο τρίμηνο του 2012. Σύμφωνα με την εταιρεία, παγκοσμίως πουλήθηκαν στους καταναλωτές 419 εκατομμύρια κινητά τηλέφωνα, αριθμός κατά 2,3% μειωμένος από πέρυσι.

Το 36,7% αυτών ήταν smartphones, τα ποσοστά των οποίων ολοένα και ανεβαίνουν, ανεξάρτητα από την πτώση που σημειώνουν οι πωλήσεις των «κοινών» κινητών. Για το δεύτερο τρίμηνο του 2012 οι πωλήσεις των smartphones αυξήθηκαν κατά 42,7% με 154 εκατομμύρια συσκευές, με την Samsung και την Apple μαζί να κατέχουν το 83% των πωλήσεων.

Η Samsung βελτίωσε τις πωλήσεις τις κατά 5% από πέρυσι, σημειώνοντας περίπου 90 εκατομμύρια πωλήσεις, με ποσοστό 21,6%, γεγονός που δεν μας εκπλήσσει καθόλου αν σκεφτούμε πως η σειρά Galaxy, με 45,6 εκατομμύρια πωλήσεις αντιπροσώπευε σχεδόν τις μισές συνολικές πωλήσεις τις εταιρείας. Το S3 μάλιστα πούλησε 10 εκατομμύρια κομμάτια μόνο στους πρώτους δυο μήνες της κυκλοφορίας του.

Έκπληξη αποτελούν και οι πωλήσεις της Nokia, η οποία βρίσκεται στην δεύτερη θέση με 83 εκατομμύρια συσκευές και μερίδιο 19,9%. Η φινλανδική εταιρεία ήταν πρώτη το Q1 του 2011 με 22,8% αλλά η πτώση του Symbian την επηρέασε σημαντικά, χάνοντας 2,2% από πέρυσι. Σημαντικό ρόλο σε αυτό βέβαια έπαιξε και η άνοδος των Windows Phone, εφόσον αυτή δεν υπήρχε το ποσοστό της θα ήταν ακόμα χαμηλότερο.

Η Apple βρίσκεται στην τρίτη θέση με «μόλις» 28 εκατομμύρια συσκευές, συγκεντρώνοντας έτσι το 6,9% των συνολικών πωλήσεων κινητών, αισθητή άνοδο από το περσινό 4,6%. Ακολουθούν Η ZTE, Huawei και TCL από τις οποίες μόνο η LG σημείωσε πτώση ενώ η HTC παραμένει χαμηλά, στην 8η θέση, με πτώση 0,4% από πέρυσι.

Όσον αφορά τις πωλήσεις ανά λειτουργικό σύστημα τώρα, το Android βρίσκεται στην κορυφή, με ποσοστό 64,1% και 98 εκατομμύρια πωλήσεις, σχεδόν τις διπλάσιες από την αντίστοιχη περίοδο του 2001.

Άνοδο στις πωλήσεις σημείωσαν και οι συσκευές iOS, με 29 εκατομμύρια πωλήσεις έναντι 19 εκατομμυρίων από πέρυσι, με το μερίδιο του iOS όμως να παραμένει στο 18,8%. Οι πωλήσεις του iPhone όμως έπεσαν κατά 12,6% από το πρώτο τρίμηνο, πτώση που βέβαια οφείλεται στην επικείμενη ανακοίνωση και κυκλοφορία του iPhone 5.

Το Symbian και το λειτουργικό της RIM πάνε από το κακό στο χειρότερο, σημειώνοντας θεαματική πτώση από 22,1% και 11,7% σε 5,9% και 5,2% αντίστοιχα.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/08/fetcher_945.jpeg?w=1110

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/08/fetcher_1043.jpeg?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC