Κυριαρχεί στην αγορά των tablets έχει η Apple

Κυριαρχεί στην αγορά των tablets έχει η Apple
 

Αν και στόχος του Surface της Microsoft είναι να αμφισβητήσει την πρωτοκαθεδρία της Apple στην αγορά των tablets, αυτό θα αποδειχτεί αρκετά δύσκολη προσπάθεια. Όπως έγινε γνωστό άλλωστε, η εταιρεία του Cupertino πραγματικά κυριαρχεί στην αγορά αυτή.

Συγκεκριμένα το 68% του συνόλου των tablets που πωλούνται παγκοσμίως προέρχονται από την εταιρεία που ίδρυσε ο Steve Jobs. Αν και το νούμερο είναι από μόνο του εντυπωσιακό, γίνεται ακόμη περισσότερο αν σκεφτεί κανείς ότι κολοσσοί όπως η Samsung και η Amazon με τα τόσο δημοφιλή προϊόντα τους όχι απλώς μοιράζονται το υπόλοιπο 32% αλλά δεν ξεπερνούν το 9% και 5% αντιστοίχως.

Βέβαια τα ποσοστά αυτά δεν λαμβάνουν υπόψη τους την πρόσφατη κυκλοφορία του tablet της Google το οποίο οπωσδήποτε θα αλλάξει τις ισορροπίες. Από την άλλη όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε το επερχόμενο iPad mini όπως βέβαια και το άνοιγμα της κινεζικής αγοράς στην Apple. Tα δύο αυτά γεγονότα είναι βέβαιο ότι θα απογειώσουν τις πωλήσεις τις εταιρείας καθώς θα υπάρχει στην αγορά ένα αρκετά φθηνό tablet, ενώ ταυτόχρονα είναι γνωστό ότι οι Κινέζοι είναι πραγματικά φανατικοί με τα προϊόντα της και τα αγοράζουν σαν τρελοί.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC