Λάμπα ανάβει με ανθρώπινο αίμα

Λάμπα ανάβει με ανθρώπινο αίμα
 
Με το περίεργο μπλε φως που αναδύει μοιάζει να ανήκει σε κάποιο μοντέρνο κλαμπ. Κι όμως, η συγκεκριμένη λάμπα είναι στην πραγματικότητα ένα χημικό φως, το οποίο λειτουργεί με ανθρώπινο αίμα!

Η ιδέα ανήκει στον Αμερικανό σχεδιαστή Μάικ Τόμσον, ο οποίος σκέφτηκε να δημιουργήσει μία λάμπα, η οποία για να λειτουργήσει, ο χρήστης της πρέπει να σπάσει το επάνω μέρος της, να χρησιμοποιήσει το σπασμένο γυαλί για να κοπεί και να στάξει το αίμα του στο εσωτερικό της ώστε αυτό να αντιδράσει με τα χημικά που περιέχει.

Η συγκεκριμένη λάμπα είναι μίας χρήσης μόνο και είναι αποτέλεσμα της προσπάθειάς του να μας κάνει να σκεφτούμε διπλά σχετικά με την αναλώσιμη κοινωνία μας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο σχεδιαστής, ο μέσος Αμερικανός χρησιμοποιεί 3.383 κιλοβάτ ενέργειας την ώρα ανά έτος, το οποίο είναι σαν να αφήνει κάποιος αναμμένα τα φώτα συνέχεια σε 4 αίθουσες επί 12 μήνες.

Στην προσωπική του ιστοσελίδα αναφέρει μάλιστα ότι η δημιουργία της παράξενης αυτής λάμπας ήταν το αποτέλεσμα της προσπάθειάς του να κάνει τον κόσμο να διερωτηθεί «Τι θα συνέβαινε αν η ενέργεια είχε κάποιο τίμημα για το κάθε άτομο»;.

«Ακριβώς όπως το χάσιμο πολύ αίματος μπορεί να βάλει τη ζωή κάποιου σε κίνδυνο, έτσι και η υπερβολική χρήση της ενέργειας μπορεί να βάλει το περιβάλλον σε κίνδυνο», λέει ο Τόμσον χαρακτηριστικά.

«Με τη δημιουργία μιας λάμπας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο μία φορά, ο χρήστης πρέπει να εξετάσει πότε χρειάζεται περισσότερο το φως της, αναγκάζοντάς τον να ξανασκεφτεί πόσο σπάταλος είναι με την ενέργεια και πόσο πολύτιμη είναι», προσέθεσε.

Δείτε το βίντεο που δημιούργησε ο ίδιος ο Τόμσον για την παράξενη λάμπα του:

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/06/fetcher_103.jpeg?w=1110

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/06/fetcher_115.jpeg?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC