Μαθήματα διαδικτυακής ασφάλειας για «άτακτους» Ταϊβανέζους

Μαθήματα διαδικτυακής ασφάλειας για «άτακτους» Ταϊβανέζους
 
Εσείς πόσο προσεκτικοί είστε με τον υπολογιστή σας; Ανοίγετε οτιδήποτε σας στέλνουν ή είστε καχύποπτοι; Τι κάνετε αν λάβετε e-mail που σας «υπόσχεται» βίντεο με ερωτικό περιεχόμενο;

Οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ταϊβάν πάντως, έπεσαν στην παγίδα που τους έστησαν οι προϊστάμενοί τους.

Οι τοπικές Αρχές της Νέας Ταϊπέι είχαν την υποψία ότι οι υπάλληλοι που δουλεύουν σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, δεν τηρούν τους κανόνες ασφαλείας που τους έχουν δοθεί. Σύμφωνα με τους κανόνες, οι υπάλληλοι απαγορεύεται να ανοίγουν e-mail που δεν σχετίζονται με την εργασία τους.

Έτσι, έγινε ένα πείραμα. Έξι χιλιάδες υπάλληλοι έλαβαν ένα e-mail που υποτίθεται ότι περιείχε ερωτικά βίντεο. Χίλιοι από τους παραλήπτες έσπευσαν να ανοίξουν το μήνυμα. Αντί για ερωτικό βίντεο, όμως, βρήκαν ένα σημείωμα που έλεγε: «αποδείξατε ότι δεν προστατεύετε αρκετά τον υπολογιστή σας από απειλές και ιούς. Υποχρεούστε να παρακολουθήσετε ένα δίωρο σεμινάριο για την ασφάλεια στο Διδίκτυο».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC