Ο χάκερ είχε χιούμορ

Ο χάκερ είχε χιούμορ
 
Όποιος ανακατεύεται με το χάκινγκ καταλήγει… φτωχότερος κατά 10.000 δολάρια! Ένας 23χρονος χάκερ από τον Καναδά είχε τη φαεινή ιδέα να μπει στην ιστοσελίδα ενός πανεπιστημίου και να αλλάξει ένα και μόνο γράμμα σε μία λέξη: μετέτρεψε τη λέξη «election» (εκλογές) σε «erection» (στύση).

Από μόνη της αυτή η «παρέμβαση» θα ήταν αρκετά αστεία, αλλά ο Κιθ Χόργουντ δεν σταμάτησε εκεί. Τη βραδιά των εκλογών προσπάθησε να παραβιάσει τον σχετικό server και να σβήσει όλες τις ψήφους, ώστε να ακυρωθεί η διαδικασία. Και τα κατάφερε.

Οι υπεύθυνοι του site του Western University κατήγγειλαν το συμβάν και η αστυνομία εντόπισε τον «ποντικό».

Στην απολογία του ο Χόργουντ είπε ότι δεν είχε σκοπό να βλάψει κάποιον. Ωστόσο, το δικαστήριο του επέβαλε πρόστιμο 10.000 δολαρίων, τα οποία θα πρέπει να καταβάλει στο Πανεπιστήμιο, ώστε να καλυφθεί το κόστος για την επανάληψη των εκλογών.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC