Με πρόστιμο εκατομμυρίων απειλείται η Google

Με πρόστιμο εκατομμυρίων απειλείται η Google
 

Μπορεί για την υπόθεση της παράνομης καταγραφής wifi η Google να πλήρωσε μόνο 25.000 δολάρια αλλά μάλλον δεν θα την βγάλει τόσο φθηνά με το θέμα της παραβίασης των ρυθμίσεων ασφαλείας των χρηστών Safari.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επιβολή του προστίμου είναι βέβαιη. Απλώς η Google διαπραγματεύεται με την Αμερικάνικη Επιτροπή Ανταγωνισμού για το μέγεθος του. Μάλιστα, αν πράγματι επιβεβαιωθούν όσα αναφέρονται θα είναι η πρώτη φορά που ο οργανισμός επιβάλει σε εταιρεία πρόστιμο για παραβίαση ιδιωτικού απορρήτου στο Internet.

Η Google είχε εκμεταλλευτεί κενό ασφαλεία του Safari προκειμένου να αποθηκεύει cookies τα οποία όμως ο χρήστης δεν επιθυμούσε. Στόχος της ήταν να προβάλει πιο στοχευμένες διαφημίσεις και από τη στιγμή που έγινε γνωστό το γεγονός σταμάτησε μαζί με την πρακτική. Παρόλα αυτά οι αρχές άρχισαν να ερευνούν το θέμα και όπως ήδη αναφέραμε, το πρόστιμο στην εταιρεία είναι σχεδόν βέβαιο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC