Ρομπότ αντιγράφει τις κινήσεις των πτηνών

Ρομπότ αντιγράφει τις κινήσεις των πτηνών
 
Μια ομάδα ερευνητών του τμήματος της αεροδιαστημικής μηχανολογίας στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις έχουν «αντιγράψει τις λειτουργίες ελέγχου που επιτρέπουν στα πτηνά να εκτελούν επιτυχώς μια ομαλή προσγείωση – και σ’ αυτή τη περίπτωση, πάνω στο χέρι ενός ανθρώπου».

Στο παρακάτω βίντεο, αποκαλύπτεται η δημιουργία των ερευνητών Soon Jo Chung, Aditya Paranjape και Joseph Kim, οι οποίοι κατασκεύασαν ένα μικρό εναέριο όχημα, το οποίο είναι σε θέση να πετάει εύστροφα μέσα σε ένα δωμάτιο και στη συνέχεια να προσγειώνεται ομαλά σε ένα συγκεκριμένο σημείο.

«Ο αιωροπταιρισμός αποτελεί μια αποτελεσματική λύση για την εξοικονόμηση ενέργειας των αεροσκαφών. Με λίγα λόγια, ένα πτηνό μπορεί να πετάει με δύο τρόπους. Είτε κουνώντας τα φτερά του είτε αιωρούμενο με ανοιχτά φτερά. Αυτό παρουσιάζουμε με το συγκεκριμένο ρομπότ, το οποίο είναι ικανό να αναπροσανατολίζεται, κάτι που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη διαδικασία ελέγχου και ελιγμού ενός πραγματικού αεροσκάφους», δηλώνει η ερευνητική ομάδα.

Το έργο των ερευνητών δεν αποτελεί μονάχα ακαδημαϊκή περιέργεια. Συγκεκριμένα, χρηματοδοτήθηκε από το Αεροπορικό Γραφείο της Επιστημονικής Έρευνας των ΗΠΑ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC