Μεγάλη κυβερνοεπίθεση αποκαλύφθηκε στη Ρωσία

Μεγάλη κυβερνοεπίθεση αποκαλύφθηκε στη Ρωσία
 
Πρόσβαση σε βάσεις δεδομένων απέκτησαν οι χάκερ με το κακόβουλο λογισμικό Flame, μεταδίδει το BBC, σε κυβερνοεπίθεση τεράστιας κλίμακας που αποκαλύφθηκε στη Ρωσία. Είχε αρχίσει από το 2010, σύμφωνα με τις αρχές ασφαλείας.

Όπως ανέφερε στέλεχος των ρωσικών αρχών στο BBC, οι χάκερς έχουν στα χέρια τους τα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων ανθρώπων από το Ισραήλ, το Ιράν και ίσως και άλλες χώρες.

Σύμφωνα πάντα με το BBC, στόχος των χάκερς είναι περισσότερες από 600 βάσεις δεδομένων από επιχειρήσεις, κυβερνητικές υπηρεσίες, πανεπιστημιακά ιδρύματα και ιδιώτες.

Το λογισμικό έχει μέγεθος μεγαλύτερο των 20MB και οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι θα χρειαστούν ίσως και χρόνια για να το αποκωδικοποιήσουν.

Υπενθυμίζεται ότι με ένα λογισμικό του 1ΜΒ, χάκερς είχαν αποσπάσει άκρως απόρρητες πληροφορίες σχετικά με τις πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ιράν.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC