Μη επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη ετοιμάζει η Κίνα

Μη επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη ετοιμάζει η Κίνα
 
Η Κίνα σκοπεύει να πραγματοποιήσει την πρώτη της διαστημική αποστολή στη σελήνη κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2013, μετέδωσαν σήμερα τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Αυτό θα είναι το επόμενο βήμα στο διαστημικό πρόγραμμα του Πεκίνου, που περιλαμβάνει και την κατασκευή ενός διαστημικού σταθμού.

Το 2007 η Κίνα έστειλε σε τροχιά γύρω από το φεγγάρι ένα διαστημόπλοιο, το Chang’e 1, το οποίο τράβηξε φωτογραφίες και έκανε ανάλυση των στοιχείων που εντόπισε στην επιφάνεια του δορυφόρου της Γης. Με βάση το κινεζικό διαστημικό πρόγραμμα, θα ακολουθήσει μια μη επανδρωμένη αποστολή στη σελήνη και η συλλογή δειγμάτων από το έδαφός της, το 2017.

Το επίσημο China News Service ανέφερε ότι το διαστημόπλοιο Chang’e 3 θα εκτοξευτεί το 2013, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι Κινέζοι επιστήμονες έχουν συζητήσει την πιθανότητα να στείλουν επανδρωμένη αποστολή στη σελήνη μετά το 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC