Μία ζωντανή κούκλα

Μία ζωντανή κούκλα
 
Μιλάει, τραγουδάει και μπορεί να μιμηθεί 65 εκφράσεις του προσώπου. Θα ήταν όλα πολύ φυσιολογικά αν η Geminoid F δεν ήταν ρομπότ… Μπορεί να χαμογελάσει ή να κάνει αινιγματικές εκφράσεις χρησιμοποιώντας μηχανισμούς που βρίσκονται κάτω από «δέρμα» της.

Ο δημιουργός της λέει πως στόχος του είναι να φτιάξει ένα ρομπότ που μπορεί να ξεγελάσει τους ανθρώπους και να τους κάνει να πιστέψουν πως είναι κι αυτό άνθρωπος!

Η Geminoid F φτιάχτηκε από τον Hiroshi Ishiguro, κατασκευαστή ρομπότ στο πανεπιστήμιο της Οσάκα στην Ιαπωνία. Κοστίζει 110.000 δολάρια.

Εκτός από το να χαμογελά μπορεί να σηκώσει τα φρύδια της και να κινήσει το στόμα της, να μιλήσει και να τραγουδήσει.

Είναι εξοπλισμένη με 12 μηχανικές συσκευές που ενεργοποιούνται με την πίεση του αέρα και της επιτρέπουν να αντιγράφει τις ανθρώπινες εκφράσεις.

Ο Ishiguro έχει σχεδιάσει πολλά ανθρωποειδή ρομπότ και λέει πως μια μέρα θα μας ξεγελάσουν και θα νομίζουμε πως είναι κι αυτά άνθρωποι.

«Τι είναι άνθρωπος;», ρωτά, «δώστε τον ορισμό κα θα φτιάξουμε ένα αντίγραφο».

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/04/fetcher_1012.jpeg?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC