Νέα άδεια χρήσης για τα Windows 8 και πιο προσιτές τιμές

Νέα άδεια χρήσης για τα Windows 8 και πιο προσιτές τιμές

Μέχρι στιγμής, η πολιτική της Microsoft ως προς τις άδειες χρήσης των Windows προέβλεπε 3 εκδόσεις. Την πλήρη retail, τη retail αναβάθμισης και την OEM, που προοριζόταν για τους κατασκευαστές υπολογιστών.

 

Πλέον, με τα Windows 8, όσοι ιδιώτες θέλουν να φτιάξουν το δικό τους υπολογιστή και έπρεπε να αγοράσουν μια πλήρη retail άδεια, θα έχουν μία νέα επιλογή, που ονομάζεται “Personal Use License for System Builder” (PULSB).

 

Η Microsoft αντικαθιστά τη πλήρη retail έκδοση του λειτουργικού, με την έκδοση PULSB και δίνει τη δυνατότητα στους τελικούς χρήστες να χρησιμοποιήσουν τα Windows 8 σαν το βασικό λειτουργικό ενός PC για προσωπική χρήση, ή για εγκατάσταση ως virtual machine σε PC με άλλο λειτουργικό, όπως Windows 7, Mac OS Χ ή Linux.

 

Το κόστος της νέας αυτής άδειας αναμένεται αισθητά χαμηλότερο από αυτό της retail έκδοσης, ενώ γενικά χαμηλότερο κόστος αναμένεται για όλες τις εκδόσεις των Windows 8, σε σχέση με αυτό των Windows 7.

 

Ακόμη μία αλλαγή, έρχεται σχετικά με τους όρους της άδειας χρήσης του νέου λειτουργικού, EULA, οι οποίοι πλέον θα είναι γραμμένοι σε πιο απλή και κατανοητή γλώσσα και μάλιστα, θα περιέχει και ένα Q&A τμήμα με ερωταπαντήσεις των σημαντικότερων θεμάτων, για εύκολη καθοδήγηση και ενημέρωση των χρηστών.

 

by PC Magazine

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC