Νέα απεργία στο εργοστάσιο της Foxconn

Νέα απεργία στο εργοστάσιο της Foxconn
 
Κινέζικος μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος προασπίζεται τα δικαιώματα των εργατών στην χώρα, αποκάλυψε πως μέσα στο Σαββατοκύριακο περίπου τρεις με τέσσερις χιλιάδες εργάτες στο εργαστήριο της Foxconn προχώρησαν σε απεργία.

Το γεγονός αυτό σημειώνεται λιγότερο από δυο εβδομάδες μετά τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου ανάμεσα στους εργαζόμενους και την αστυνομία και σύμφωνα με τις αναφορές προκάλεσαν τον τραυματισμό 40 εργαζομένων.

Ο οργανισμός China Labor Watch αναφέρει πως «η πλειοψηφία των εργατών που συμμετείχαν στην απεργία ήταν επιθεωρητές από το τμήμα OQC (Online Quality Control). Σύμφωνα με τους εργάτες, πολλαπλές γραμμές παραγωγής από διάφορα κτίρια βρισκόντουσαν σε κατάσταση παράλυσης για όλη την ημέρα.

Αναφέρθηκε ακόμα ότι η διοίκηση του εργοστασίου και η Apple, παρά τα όποια ελαττώματα σχεδιασμού, έθεσαν αυστηρές απαιτήσεις ποιότητας για τους εργαζόμενους, συμπεριλαμβανομένων νέων προτύπων κατασκευής. Με τέτοιες απαιτήσεις, οι εργαζόμενοι δεν μπορούσαν καν να ελέγξουν τα iPhones που πληρούσαν τα νέα πρότυπα».

Αρκετοί εργαζόμενοι επίσης παραπονέθηκαν για τη διοίκηση του εργοστασίου η οποία δεν τους άφησε να πάρουν ρεπό για μια τοπική εορτή, αφού λόγω της αυξημένης ζήτησης του smartphone της Apple η εταιρεία τους αναγκάζει να δουλεύουν και τις αργίες.

Σύμφωνα με εργαζομένους μάλιστα σημειώθηκαν για μια ακόμα φορά αψιμαχίες μεταξύ εργατών και επιθεωρητών οι οποίες προκάλεσαν τον τραυματισμό άγνωστου αριθμού εργαζομένων, κάποιοι από αυτούς μάλιστα οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο, ευτυχώς όχι με σοβαρούς τραυματισμούς.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/10/fetcher_940.jpeg?w=1110

Ο Li Quiang, εκτελεστικός διευθυντής του China Labor Watch δήλωσε πως «η απεργία είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι οι εργαζόμενοι αυτοί δέχονται πάρα πολύ μεγάλη πίεση» για να συμπληρώσει πως «πολλές γραμμές παραγωγής του iPhone 5 έχουν σταματήσει σε πολλούς τομείς του εργοστασίου».

Η Foxconn έχει αναλάβει την συναρμολόγηση προϊόντων αρκετών εταιρειών, ανάμεσα τους η Apple, η Nokia και η Sony και στα εργοστάσια της στην Κίνα απασχολεί περίπου ένα εκατομμύριο εργαζομένους.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC