Νέα απίστευτη κλοπή δεδομένων στη «Home Depot» – Υπέκλεψαν 53 εκατ. emails

Νέα απίστευτη κλοπή δεδομένων στη «Home Depot» – Υπέκλεψαν 53 εκατ. emails

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η αμερικανική αλυσίδα καταστημάτων «Home Depot» (με είδη σπιτιού), είχε ανακοινώσει τη μαζική υποκλοπή 56 εκατ. δεδομένων πιστωτικών καρτών και e-mails και σήμερα ανακοίνωσε νέο… κρούσμα.

Ανακοινώθηκε επίσημα από την εταιρία ότι χάκερ οι οποίοι υπέκλεψαν δεδομένα/λεπτομέρειες πιστωτικών καρτών εκατομμυρίων πελατών επίσης υπέκλεψαν και 53 εκατ. διευθύνσεις emails.

Οι χάκερ είχαν αποκτήσει πρόσβαση στο δίκτυό της «Home Depot» μεταξύ Απριλίου και Σεπτεμβρίου και κατάφεραν να εισέλθουν στο σύστημα με το όνομα και τον κωδικό ενός τρίτου προμηθευτή.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα περιστατικά υποκλοπής δεδομένων, ξεπερνώντας μια αντίστοιχη υπόθεση του παρελθόντος, που ενέπλεκε την αλυσίδα «Target». Από πλευράς της η εταιρία «Home Depot» τονίζει ότι στο αρχείο που περιείχε τις διευθύνσεις δεν υπήρχαν κωδικοί ή άλλα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Ωστόσο προειδοποίησε τους πελάτες του να είναι υποψιασμένοι για απάτες.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC