Τι συμβαίνει όταν ένας πλανήτης γεννιέται – Εκπληκτικές φωτογραφίες «μαρτυρούν» τα μυστικά του σύμπαντος

Τι συμβαίνει όταν ένας πλανήτης γεννιέται – Εκπληκτικές φωτογραφίες «μαρτυρούν» τα μυστικά του σύμπαντος

Η είδηση της δημιουργίας ενός πλανήτη είναι από μόνη της εντυπωσιακή. Ομως τι μπορεί να συμβαίνει όταν ένας… νέος κόσμος κάνει την εμφάνιση του στο σύμπαν; Οι επιστήμονες αρκετές φορές έχουν επιχειρήσει να απαθανατίσουν την γέννησης ενός πλανήτη, όμως αυτό δεν αποτελεί μια απλή διαδικασία. Οι πιθανότητες να «πετύχει» κανείς την σωστή στιγμή είναι σχεδόν μηδαμινές.

Ανα καιρούς έχουν υπάρξει αρκετές φωτογραφίες που αποκαλύπτουν την διαδικασία της δημιουργίας πλανητών. Ωστόσο καμία δεν ήταν κατάλληλα συγχρονισμένη, ώστε να μπορέσει να αναδείξει το μεγαλείο… της φύσης. Κόντρα σε κάθε πρόβλεψη, οι επιστήμονες του Atacama Large Millimeter/submillimeter στην Χιλή κατάφεραν να τραβήξουν την ιδανικότερη φωτογραφία που έχει υπάρξει ως σήμερα.

Η εντυπωσιακή λεπτομέρεια της υπόθεσης είναι πως η φωτογραφία λήφθηκε ως μέρος της διαδικασίας ελέγχου και επαλήθευσης των δυνατοτήτων υψηλής ανάλυσης των μηχανημάτων της Alma. Ο αρχικός στόχος δηλαδή δεν ήταν να απαθανατιστεί η γέννηση του HL-Tau, κάτι που έτσι και αλλιώς είναι σχεδόν αδύνατο.

Ο HL -Tau βρίσκεται σε απόσταση 450 ετών φωτός από την γη, ενώ ανήκει στον αστερισμό του Ταύρου. Αναφερόμενος στην εντυπωσιακή φωτογραφία που τράβηξε ο φακός του Alma, ο αναπληρωτής διευθυντής της εταιρίας δήλωσε πως: «Τα χαρακτηριστικά της φωτογραφίας αποδεικνύουν την γέννηση σωμάτων και πλανητών, τα οποία δημιουργούνται περιμετρικά του κεντρικού δίσκου. Πρόκειται για ένα πολύ αρχικό στάδιο της δημιουργίας των πλανητών.»

Δείτε την εντυπωσιακή φωτογραφία που τράβηξαν οι Χιλιανοί επιστήμονες:

1415279213182_wps_41_capture22_png.jpg

1415279230580_wps_43_alma1_jpg.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC