Νέα φορητή παιχνιδομηχανή ετοιμάζει η PlayMG

Νέα φορητή παιχνιδομηχανή ετοιμάζει η PlayMG
 
«Όπως η μουσική βιομηχανία παλιότερα, έτσι και η βιομηχανία των παιχνιδιών πρόκειται σύντομα να περάσει από μια δραματική ψηφιακή μεταμόρφωση, όπου το gaming με την μορφή εφαρμογών αναμένεται να αποτελεί την κυρίαρχη μέθοδο παιχνιδιού.»

Αυτή ακριβώς είναι η ιδέα που κινεί ένα νέο project δημιουργίας μιας φορητής παιχνιδομηχανής Android, την MG, η οποία ουσιαστικά είναι η Android έκδοση του του iPod.

Αντίθετα με τα android smartphones, το MG δεν θα διαθέτει δυνατότητες 3G ή 4G ούτε θα κυκλοφορεί σε συνδυασμό με κάποιο συμβόλαιο, γεγονός που θα κάνει την τιμή του πιο ελκυστική. Παράλληλα, η υπολογιστική του δύναμη θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για παιχνίδια, αφού δεν θα καναταλώνονται πόροι του επεξεργαστή για χαρακτηριστικά όπως το mobile radio, ο launcher ή λοιπές εφαρμογές που χρησιμοποιούν τα κινητά.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά, το MG θα έχει οθόνη 4 ιντσών WVGA, επεξεργαστή Cortex A4 στο 1GHz, 1GH RAM, 4GB αποθηκευτικού χώρου, μπαταρία 1880mAh, θύρα microSD και θα «τρέχει» Android 4.0 Ice Cream Sandwitch. Θα διαθέτει ακόμα μια παραμετροποιημένη έκδοση του Play Store μέσω του οποίου οι χρήστες θα μπορούν να κατεβάζουν και να αγοράζουν μόνο παιχνίδια.

Δεδομένου πως ήδη μπορείτε να παίξετε αρκετά παιχνίδια ακόμα και σε low-end smartphones δεν είμαστε σίγουροι για το αν μια τέτοια κίνηση θα έχει απήχηση. Ήδη κυκλοφορούν παιχνιδομηχανές βασισμένες στο Android, όπως το Sony PS Vita, αν και οι συσκευές αυτές διαθέτουν πρόσθετα χαρακτηριστικά που ενδεχομένως επηρεάζουν την εμπειρία των παικτών, όπως συνδεσιμότητα 3G ή στοιχεία social networking.
Το ποσό που χρειάζεται προκειμένου να ξεκινήσει η μαζική παραγωγή του MG ανέρχεται στα 950.000 δολάρια, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του project στο Kickstarter, ενώ μέχρι σήμερα έχουν συγκεντρωθεί μόνο 25.000 δολάρια.

Σύμφωνα με την σελίδα του project, εάν τελικά η συσκευή βγει στην παραγωγή αναμένεται να κυκλοφορήσει στα καταστήματα τον Νοέμβριο, με τιμή γύρω στα 149 ευρώ, τιμή η οποία ίσως του επιτρέψει να «σταθεί» στην αγορά.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC