Νέα συσκευή καταγράφει σκηνές σε άξονα 360 μοιρών

Νέα συσκευή καταγράφει σκηνές σε άξονα 360 μοιρών
 
Ένας υψηλής τεχνολογίας σαρωτής μπορεί να περιστρέφεται 360 μοίρες σε μια σκηνή εγκλήματος και να καταγράφει λεπτομερείς τρισδιάστατες εικόνες. Η καινοτομική συσκευή παρουσιάστηκε από την αστυνομία του Έσσεξ και φαίνεται πως θα σηματοδοτήσει μια νέα εποχή στη συγκέντρωση των αποδεικτικών στοιχείων.

Τα στοιχεία που παρέχονται από τον σαρωτή μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν στα δικαστήρια, προσφέροντας ένα τρισδιάστατο εικονικό μοντέλο 360 μοιρών από γεγονότα, όπως για παράδειγμα ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα, βιασμό ή δολοφονία.

Η συσκευή ονομάζεται «RIEGL VZ-400» και με τη βοήθεια μιας ακτίνας λέιζερ ερευνά και καταγράφει 120.000 μικρολεπτομέρειες ανά δευτερόλεπτο, ενώ ταυτόχρονα περιστρέφεται σε άξονα 360 μοιρών.

Οι μελέτες έδειξαν οτι ο σαρωτής μπορεί να συλλέξει τρεις φορές περισσότερα δεδομένα από έναν αστυνομικό, διατηρώντας κάθε εικόνα σε άριστη ψηφιακή λεπτομέρεια για μελλοντική αναπαραγωγή και ανάλυση.

Η συσκευή των 108.000 λιρών θα κάνει το ντεμπούτο της τη Πέμπτη στην Αγγλία. Η δημιουργία της χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Μεταφορών, την Εθνική Υπηρεσία Βελτίωσης της Αστυνόμευσης, τις αστυνομικές αρχές του Έσσεξ και το Συμβούλιο της Κομητείας του Έσσεξ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC