Νέες δυνατότητες για τον Safari 6.0

Νέες δυνατότητες για τον Safari 6.0
 

Σημαντικά αναβαθμισμένος είναι πραγματοποίησε ο Safari 6.0. Παρά την αντιπαράθεση της Apple με την Google οι νέες προσθήκες παραπέμπουν αρκετά στον Chrome, καθώς περιλαμβάνουν ενοποιημένο πεδίο εισαγωγής διευθύνσεων και αναζήτησης και δυνατότητα συγχρονισμού των καρτελών μεταξύ διαφορετικών συσκευών, είτε πρόκειται για Mac είτε για iPhone, iPad ή iPod touch.

Σε αντίθεση βέβαια με τον Chrome υπάρχει προεγκατεστημένη η δυνατότητα ενεργοποίησης της λειτουργίας Do Not Track με την οποία ο χρήστης ζητά από τις ιστοσελίδες να μην καταγράφουν προσωπικές πληροφορίες του.

Επιπλέον υπάρχει μια δυνατότητα τοπικής αποθήκευσης ολόκληρων ιστοσελίδων, προβολή των καρτελών που κάνει χρήση των δυνατoτήτων του touchpad στο Mountain Lion, και αρκετά πιο εύκολη αποστολή περιεχομένου στα social media.

Κάτι που όλοι επεσήμαναν με μεγάλο ενδιαφέρον βέβαια είναι ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως αναφορά στα Windows. Mε άλλα λόγια ο νέος Safari είναι διαθέσιμος μόνο για OS X και μάλιστα υπάρχει φημολογία που θέλει την Apple να σταματά να αναπτύσσει τον browser για Windows γεγονός που συνδέεται και με τις αλλαγές που θα υπάρξουν λόγω της μετάβασης στο Metro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC