Κυκλοφόρησε το OS X Mountain Lion

Κυκλοφόρησε το OS X Mountain Lion
 
Ως το επόμενο βήμα προς την δημιουργία ενός ΧΧΧ, το Mountain Lion φέρνει αρκετά χαρακτηριστικά από το iPhone και το iPad στους προσωπικούς υπολογιστές. Το iCloud είναι πια ενσωματωμένο στο λειτουργικό σύστημα από το πρώτο boot και επιτρέπει άμεση πρόσβαση στα αρχεία των χρηστών που ήδη χρησιμοποιούν την υπηρεσία.

Υπενθυμίσεις, σημειώσεις και ανανεωμένο ημερολόγιο, όλα ενσωματώνονται στο νέο λειτουργικό της Apple, όχι μόνο ως εφαρμογές αλλά και με την μορφή ειδοποιήσεων στην άκρη του desktop, σε μιας μορφής Notification Center που είχαμε συνηθίσει στα smartphones της εταιρείας. Αρκετές εφαρμογές θα μπορούν να «καρφιτσωθούν» στην μπάρα ειδοποιήσεων για πιο εύκολη πρόσβαση.

Το sharing έχει ανανεωθεί, προσθέτοντας το αντίστοιχο εικονίδιο στο Safari αλλά και σε άλλες εφαρμογές για την ενσωμάτωση κοινωνικών δικτύων σε αυτές, ενώ όπως και στο iOS η πρόσβαση στο Facebook και το Twitter είναι θέμα λίγων κλικ. Η υπηρεσία AirPlay έχει την δυνατότητα να προβάλλει την εικόνα του Mac μέσω δικτύου στην Apple TV ή σε οποιαδήποτε τηλεόραση ή projector υποστηρίζει αναλύσεις 1080p.

Έκπληξη προκαλεί η ύπαρξη του Gatekeeper, μιας υπηρεσίας που σκοπεύει να προστατέψει τον υπολογιστή ανιχνεύοντας και αφαιρώντας κακόβουλο λογισμικό. Μήπως η Apple εμμέσως παραδέχεται πως ακόμα και τα μηχανήματά της έχουν αδυναμίες;

Δυστυχώς όμως, κάποιοι χρήστες ίσως δεν έχουν την δυνατότητα να εγκαταστήσουν το νεο λειτουργικό. Σύμφωνα με το Ars Technica, παλιότερες εκδόσεις των Mac Mini, MacBook Air και MacBook ίσως να μην μπορούν να «σηκώσουν» το OS X 10.8 λόγω ελλιπής υποστήριξης της κάρτας γραφικών σε συστήματα 64-bit. Συγκεκριμένα, όσα Mac έχουν κάρτα γραφικών NVIDIA GeForce 7300 ή ATI/AMD Radeon X1900 μπορεί να μην έχουν συμβατούς drivers με την 64-bit έκδοση του Mountain Lion kernel.

Το Mountain Lion είναι διαθέσιμο στο iTunes προς 15.99 δολάρια, ενώ όσοι είχαν αγοράσει υπολογιστή μετά τις 11 Ιουνίου μπορούν να το προμηθευτούν δωρεάν.

mountainlion-july25-thumb-550xauto-96651

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC