Νέο Android malware

Νέο Android malware
 

Συνεχίζοντας την παράδοση που θέλει το Android να υποφέρει συχνά από επιθέσεις malware, ένας νέος τύπος κακόβουλου λογισμικού έκανε την εμφάνισή του εδώ και λίγες ημέρες για το λειτουργικό. Πρόκειται για το «LeNa» (Legacy Native) το οποίο λειτουργεί έτσι ώστε να μην απαιτείται καμία έγκριση από τον χρήστη, προκειμένου να εκτελέσει διάφορες εντολές στο τηλέφωνό με συνέπεια να αποκτά τον πλήρη έλεγχο της συσκευής. Αν και μέχρι τώρα δεν έχει εμφανιστεί στο Google Play, υπάρχει σε τρίτους παρόχους με εφαρμογές για Android.

Χαρακτηριστικό του LeNa είναι ότι πάντοτε παρουσιάζεται ως μια νόμιμη εφαρμογή. Για παράδειγμα πρόσφατα κυκλοφόρησε σαν αντίγραφο του Angry Birds Space. Από τη στιγμή που ο χρήστης θα το εγκαταστήσει, το LeΝa ξεκινά κατεβάζει εφαρμογές χωρίς να ζητά την άδεια του κατόχου της συσκευής και γενικώς προχωρά σε διάφορες ενέργειες χωρίς να παρουσιάζεται καμιά απολύτως ειδοποίηση.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC