Νέο «antennagate» απειλεί το iPhone 5

Νέο «antennagate» απειλεί το iPhone 5
 
Όπως αναφέρει το CNET, οι χρήστες του νέου iPhone δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν σύνδεση δεδομένων και ταυτόχρονα να μιλούν στο τηλέφωνο αφού για να είναι δυνατό κάτι τέτοιο το iPhone 5 χρειάζεται μια επιπλέον κεραία. Το πρόβλημα θα παρουσιαστεί στους συνδρομητές της Verizon και της Sprint, αλλά όχι της AT&T, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές για τις Ευρωπαϊκές χώρες.

Οι δυο εταιρείες υποστηρίζουν πως ήταν απόφαση της Apple να μην υποστηρίξει ταυτόχρονη χρήση δεδομένων και φωνής, την ίδια στιγμή που μοντέλα ανταγωνιστών, όπως το Galaxy Nexus 4G της Google και το Droid Razr M της Motorola υποστηρίζουν κανονικά ταυτόχρονη χρήση και των δυο. Οι συσκευές αυτές διαθέτουν μια επιπλέον κεραία η οποία λαμβάνει δεδομένα από το δίκτυο LTE την ίδια στιγμή που η κύρια κεραία της συσκευής αναλαμβάνει την κλήση.

Σύμφωνα τώρα με τους New York Times, η Apple δεν ήθελε να προσθέσει και τρίτη κεραία στο iPhone 5 αφού οι δυο κεραίες που διαθέτει η συσκευή είναι αρκετές για την σωστή λειτουργία της στην πλειοψηφία των δικτύων. Η εταιρεία θεωρεί πως με την εξέλιξη της τεχνολογίας LTE σύντομα μια τρίτη κεραία δεν θα είναι απαραίτητη ακόμα και στα δίκτυα που θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα στην αρχή.

Το όλο θέμα θυμίζει το γνωστό «antennagate» που παρουσιαζόταν στο 4S,το οποίο έχανε εντελώς το σήμα εάν ο χρήστης το κρατούσε με συγκεκριμένο τρόπο, γεγονός που η εταιρεία απέδωσε σε σχεδιαστικό λάθος. Στις αρχές του χρόνου μάλιστα η Apple συμβιβάστηκε στα δικαστήρια, προσφέροντας ένα μικρό χρηματικό ποσό ή μια δωρεάν bumper case σε όσους χρήστες επηρεάστηκαν από το πρόβλημα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC