Νέο ρεκόρ ενεργών χρηστών σημείωσε το Skype

Νέο ρεκόρ ενεργών χρηστών σημείωσε το Skype
 
Με την εξαγορά του Skype από την Microsoft, αρκετοί χρήστες είχαν εκφράσει τις ανησυχίες τους για τα σχέδια τις εταιρείας καθώς και για το αν θα επηρεαζόταν η λειτουργία της. Φαίνεται όμως πως τελικά η εξαγορά αλλά και η προώθηση του Skype από την Microsoft έχουν συμβάλλει αρκετά στην δημοτικότητα του.

Η υπηρεσία επικοινωνίας, η οποία ξεκίνησε την λειτουργία της το 2003, έσπασε κάθε ρεκόρ αφού σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, την προηγούμενη εβδομάδα σημείωσε 45 εκατομμύρια ταυτόχρονα συνδεδεμένους χρήστες.

Παρά το γεγονός πως έχει ήδη εξαγοραστεί δυο φορές, μια από το eBay και την δεύτερη από την Microsoft, το Skype φαίνεται πως κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος. Σύμφωνα με πηγές κοντά στην εταιρεία, πρόσφατα ο αριθμός των χρηστών του αυξήθηκε κατά 3 εκατομμύρια μέσα σε μόλις ένα μήνα, ενώ κατά μέσο όρο οι χρήστες του αυξάνονται κατά 8% κάθε μήνα.

Η αύξηση του συνόλου των ενεργών χρηστών του από την αρχή του χρόνου μέχρι σήμερα έχει ήδη φτάσει το 70%, ενώ για την ίδια περίοδο το 2011 ήταν μόνο 30%.

Τον Δεκέμβριο του 2010 η εταιρεία είχε ανακοινώσει πως οι ενεργοί χρήστες κάθε μήνα έφτασαν τα 150 εκατομμύρια. Ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σημαντικά από τότε, φτάνοντας τα 200 εκατομμύρια τον Οκτώβριο του 2011 και τα 250 εκατομμύρια φέτος τον Ιούνιο.

Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για την θεαματική αύξηση της δημοτικότητας του, σύμφωνα τουλάχιστον με τους αναλυτές είναι η προώθηση του από την Microsoft αλλά και η ενσωμάτωση του στα smartphones. Το Skype παραμένει μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές στο iOS ενώ μέχρι τον Ιούνιο πάνω από 70 εκατομμύρια χρήστες είχαν κατεβάσει την εφαρμογή για Android.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC