Η Google ετοιμάζει χάρτες για το iOS 6

Η Google ετοιμάζει χάρτες για το iOS 6
 
Μπορεί η Google να είχε δηλώσει στο παρελθόν πως δεν σχεδιάζει άμεσα την κυκλοφορία των χαρτών της στο νέο λειτουργικό της Apple, μετά την απόφαση της εταιρείας από το Cupertino να μην συνεργαστεί μαζί της στον τομέα αυτό, φαίνεται όμως πως ήδη έχει ξεκινήσει να σχεδιάζει μια native εφαρμογή για τους χρήστες iOS.

Μια σειρά φωτογραφιών που διέρρευσαν από τον προγραμματιστή Ben Guild αποκαλύπτουν πως η έκδοση των Google Maps για το iOS6 είναι σχεδόν έτοιμη. Σύμφωνα με τον Guild, οι φωτογραφίες παρουσιάζουν μια πρώιμη «Alpha» έκδοση της εφαρμογής στο iOS 6, χωρίς να υπάρχει όμως κάποια ένδειξη για την ημερομηνία κυκλοφορίας της.

Το Google Maps, πάντα με βάση τα όσα αναφέρει ο προγραμματιστής θα χρησιμοποιεί τεχνολογία vector graphics, η οποία βοηθά στην μείωση της κατανάλωσης των δεδομένων, περιστροφή με την χρήση δυο δακτύλων ενώ θα υποστηρίζει πλήρως την μεγαλύτερη οθόνη του iPhone 5.

Την ίδια στιγμή το Forbes αναφέρει πως η νέα εφαρμογή θα συνδυάζει ακόμα τις γεωγραφικές υπηρεσίες του Google Earth, παρέχοντας στους χρήστες την δυνατότητα να επισκεφτούν, έστω και εικονικά, οποιοδήποτε σημείο στον κόσμο, χρησιμοποιώντας το τεράστιο αρχείο εντυπωσιακών δορυφορικών φωτογραφιών της Google.

Το μοναδικό χαρακτηριστικό που δεν αναφέρεται πουθενά είναι το Google Street View, δεδομένου όμως ότι η εταιρεία το ενσωμάτωσε στην web-based μορφή της υπηρεσίας της, είναι σχεδόν σίγουρο πως θα ενσωματωθεί και στην εφαρμογή. Ακόμα δεν είναι γνωστή η πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας της εφαρμογής, από τη στιγμή όμως που πρόκειται για «Alpha» έκδοση σημαίνει πως θα αργήσει αρκετά.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/10/fetcher_912.png?w=1110

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/10/fetcher_106.png?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC