Νέος επικίνδυνος ιός στοχεύει Linux και Mac OS X

Νέος επικίνδυνος ιός στοχεύει Linux και Mac OS X
 
Με την εγκατάσταση του στο σύστημα των θυμάτων του, ο Backdoor.Wirenet.1 όπως ονομάζεται ξεκινά την επικοινωνία με τον κεντρικό server και δημιουργεί ένα αντίγραφο στον κεντρικό κατάλογο του χρήστη.

Στη συνέχεια, ξεκινά να υποκλέπτει αποθηκευμένους κωδικούς από browsers όπως ο Opera, ο Firefox, ο Chrome αλλά και από δημοφιλείς εφαρμογές όπως το Thunderbird και το Seamonkey.

Παράλληλα με την αναζήτηση για κωδικούς στο cache της κάθε εφαρμογής, ενεργοποιεί έναν keylogger ο οποίος καταγράφει οτιδήποτε πληκτρολογεί ο χρήστης και το στέλνει πίσω στο server.

Προς το παρόν, ο μοναδικός τρόπος να προστατευτούν οι χρήστες είναι να μπλοκάρουν την επικοινωνία του υπολογιστή τους με την διεύθυνση IP του server του ιού, η οποία είναι η 212.7.208.65.

O νέος ιός φαίνεται πως ανήκει σε μια νέα γενιά ιών, οι κατασκευαστές των οποίων στοχεύουν λειτουργικά συστήματα με μικρότερη βάση χρηστών τα οποία θεωρούνται και πιο ασφαλή.

Μέχρι τώρα, ο πιο διάσημος του είδους είναι ο Flashback. Από την ανακάλυψη του, τον Απρίλιο του 2012 έχει μολύνει περισσότερους από 600.000 υπολογιστές Mac.

Τον Backdoor.Wirenet.1 ανακάλυψε πρώτη η ρωσική εταιρεία antivirus Doctor Web και είναι ο πρώτος ιός του είδους που είναι ικανός να μολύνει ταυτόχρονα δυο συστήματα.

Μάλιστα είναι από τους λίγους ιούς που μπορούν να προσβάλλουν το Linux, ένα λειτουργικό που συγκριτικά με τα Windows είναι αρκετά πιο ασφαλές αλλά όχι άτρωτο, όπως λανθασμένα πιστεύουν κάποιοι χρήστες του.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC