Νο Facebook – Instagram στον ισραηλινό στρατό

Νο Facebook – Instagram στον ισραηλινό στρατό
Οι περισσότερες εταιρείες έχουν περιορίσει την πρόσβαση σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης στην εργασία. Κι υπάρχει ανάγκη για τους περισσότερους ανθρώπους να μπορούν να έχουν πρόσβαση στο Facebook και στη δουλειά, εκτός αν κρίνεται ότι αποκαλύπτουν πολλά.

Έτσι, υπάρχουν οργανισμοί που υπαγορεύουν τον τρόπο με τον οποίο μπορούν οι υπάλληλοί τους να χρησιμοποιήσουν το Facebook έξω από τη δουλειά. Ο στρατός όμως, δεν είναι ένας συνηθισμένος οργανισμός και οι στρατιώτες δεν είναι απλοί εργαζόμενοι. Έτσι, δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι, οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας εργάζονται πάνω σε έναν κώδικα δεοντολογίας κοινωνικής δικτύωσης.

Οι νέοι κανόνες θα απαγορεύουν τη χρήση του  κFacebook, Twitter, Instagramαι ούτω καθεξής από όλους τους στρατιώτες των μικρών μονάδων. Θα εκδώσει, επίσης, κατευθυντήριες γραμμές και για τις άλλες μονάδες. Για παράδειγμα, κάποιοι θα μπορούν να έχουν προσωπικούς λογαριασμούς, αλλά δεν θα επιτρέπεται να αναφέρουν το γεγονός ότι είναι στο στρατό.

Ο Ισραηλινός Στρατός ανησυχεί ότι τα μέλη της αποκαλύπτουν πολύτιμες και απόρρητες πληροφορίες για τον εχθρό. Επίσης, υπήρξαν περιπτώσεις όπου τα μέλη της IDF «ντρόπιασαν» τον οργανισμό μέσω διαφόρων κοινοποιήσεων που έκαναν στα κοινωνικά δίκτυα.

Πηγή: SecNews

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC