Σύλληψη 52χρονου Ισπανού για phishing 83.000 ευρώ

Σύλληψη 52χρονου Ισπανού για phishing 83.000 ευρώ
Η αστυνομία της Ισπανίας συνέλαβε έναν 52χρονο άντρα από την επαρχία της Λα Κορούνια, με την κατηγορία της υποκλοπής 83.000 ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό ανυποψίαστου θύματος. Ο ύποπτος φέρεται ως μέλος μιας οργανωμένης σπείρας εγκληματιών του κυβερνοχώρου.

Οι αρχές πιστεύουν ότι ο εγκληματίας κατάφερε να εξαπατήσει και να αποσπάσει ευαίσθητες πληροφορίες από τα θύματά του μέσω επίθεσης phishing,  που του επέτρεψαν στην συνέχεια να αποκτήσει πρόσβαση στον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Σύμφωνα με στοιχεία, το περιστατικό συνέβη τον Αύγουστο του 2012. Ο επιτιθέμενος  κατάφερε να εγκαταστήσει κακόβουλο λογισμικό στον υπολογιστή – στόχο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την απόκτηση των πιστοποιητικών του διαδικτυακού τραπεζικού  λογαριασμού.

Το χρηματικό ποσό που υποκλάπηκε, μεταφέρθηκε στον λογαριασμό της εγκληματικής οργάνωσης για την οποία εργάζεται ο ύποπτος, ο οποίος κράτησε ωστόσο το ποσοστό που  του αναλογούσε.

Ο αριθμός των μελών της οργάνωσης που βρίσκονται πίσω από την υπόθεση, αλλά και των πιθανών θυμάτων δεν έχει προσδιοριστεί ακόμη, και η αστυνομία διεξάγει έρευνες για τον εντοπισμό και την εξάρθρωση της σπείρας.

Πηγή: SecNews

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC