Αγόρασαν μετοχές αξίας 14M$ νομίζοντας πως πρόκειται για τις μετοχές του Twitter!

Αγόρασαν μετοχές αξίας 14M$ νομίζοντας πως πρόκειται για τις μετοχές του Twitter!

Και ενώ όλα έδειχναν πως η εταιρεία λιανεμπορίου Tweeter Home Entertainment είχε φαλιρίσει και είχε κηρύξει πτώχευση στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ήρθε το Twitter ως μάνα εξ’ουρανού να την σώσει έστω και εν αγνοία του.

Πιο συγκεκριμένα το Twitter ανακοίνωσε την είσοδο του στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης προτιμώντας το από το Nasdaq, που επίσης το διεκδικούσε. Η μετοχή του δημοφιλούς social media θα διαπραγματεύεται με το όνομα «TWTR» ενώ η IPO αναμένεται να ανακοινωθεί τους επόμενους μήνες με την αποτίμηση να υπολογίζεται στα 20-30 δολάρια ανά μετοχή.

Πώς μπορεί όμως αυτό να σχετίζεται με μια μικρή και χρεωκοπημένη εταιρεία;

Πολύ απλά κάποιοι επενδυτές μάλλον χάρηκαν υπερβολικά από την συγκεκριμένη είδηση και έσπευσαν να επενδύσουν από τώρα στην μετοχή του Twitter. Μόνο που μπέρδεψαν τις συντομογραφίες και άρχισαν να επενδύουν στην χρεωκοπημένη εταιρεία Tweeter Home Entertainment που το σύμβολο της στο χρηματιστήριο είναι TWTRQ, παρόμοιο με αυτό του Twitter με το Q να συμβολίζει την πτώχευση της εταιρείας. Αποτέλεσμα αυτού του σφάλματος των επενδυτών ήταν να σημειώσει η μετοχή της εταιρείας άνοδο ρεκόρ της τάξης του 1400% σε μια μόνο μέρα και τον όγκο των συναλλαγών να αγγίζει τα 14,4 εκατομμύρια ευρώ. Μετά από το συγκεκριμένη απροσεξία των επενδυτών οι αρμόδιες αρχές των ΗΠΑ αναγκάστηκαν να διακόψουν την διαπραγμάτευση της μετοχής. Ωστόσο, οι αγοραπωλησίες που είχαν προλάβει να ολοκληρωθούν προφανώς και δεν ακυρώθηκαν και όσοι τυχεροί πρόλαβαν να πουλήσουν τις μετοχές τους σημείωσαν ουρανοκατέβατα κέρδη. Την επόμενη μέρα πάντως η μετοχή της χρεωκοπημένης εταιρείας έχασε το 73% της αξίας της και επανήλθε στα καθιερωμένα όπως είναι πολύ λογικό.

Για τους ενδιαφερόμενους τονίζεται πως η μετοχή του πραγματικού Τwitter θα είναι διαθέσιμη προς τα τέλη του Νοέμβρη. Καλό παίξιμο και καλά κέρδη… με προσοχή όμως.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC